Life&style 12. prosinca 2021.

Sedam prijateljica uredilo je veliku kuću s imanjem u kojoj će zajednički provesti starost

YouTube.
  • 7 žena koje su sada u kasnim tridesetima donijele su zajednički plan za budućnost
  • Kupile su kuću koju su uredile i u kojoj će jednog dana, kad uđu u pozne godine, zajedno živjeti
  • Uređena je tako da svaka od njih ima neku svoju malu nišu, kutak u koji se može povući i čitati ili raditi nešto svoje, a ipak se osjećati dijelom cjeline

Najbolje prijateljice iz Kine odlučile su svoje prijateljstvo podići na višu razinu i kupiti veliku zajedničku kuću u kojoj će živjeti skupa kad odu u mirovinu. Ideja suživota, zajedničkog života u starosti veoma je raširena na Zapadu, u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i drugim europskim zemljama jer ništa nije gore od samačkog, usmaljeničkog života u starosti. Puno bolje od toga je da živiš okružena najboljim prijateljicama na koje se možeš u uvijek osloniti, koje te doista razumiju i koje će ti pomoći u slučaju bolesti ili kad ti je samo teško.

 | Autor: YouTube YouTube

Neki psiholozi rekli bi da će čak i teška razdoblja života mogu postati vedra ako ih proživljavaš s nekim tko ti je blizak i tko te istinski podržava. Sedam žena u Kini kao da je dobilo na lotu. Prije 20 godina počele su raditi skupa u istoj kompaniji i otada su najbolje, nerazdvojne  prijateljice. Znale su se šaliti da će i u mirovinu skupa i da će u šezdesetima živjeti zajedno, u velikoj zajedničkoj kući. Ponekad najbolji životni planovi započnu kao šala. Tako je  bilo i s ovim prijateljicama. Slučajno su pronašle jednu novu kuću u Guangzhou, koji je ipak manji provincijski grad u koji nisu svi hrlili kao u Šangaj. Iako im se ta kuća činila kao rupa bez dna koja će im usisati sav ušteđeni novac, počele su je preuređivati u svoj novi, ugodni, budući dom.

"Zločeste" prijateljice koje nemaju dlaku na jeziku su najbolje prijateljice, kaže znanost

Ujedinjene ušteđevine

Držale su se budžeta, koji su si veoma strogo zadale, ujedinile su svoje ušteđevine i ne samo kupile napola izgrađenu vilu koja je dugo bila na tržištu i nitko je nije htio kuptiti, nego su je odmah počele i preuređivati. I to je i postao pravi topli dom. Iako je zgrada u izgradnji bila tako dugo napuštena da je gotovo postala derutna, vidjele su da im nudi jako puno prostora, a kako je napravljena od cigle i kamena, znale su da mogu štošta s njom početi. 

U prizemlju je velika zajednička prostorija s ogromnim prozorima preko čitavog zida  koji gledaju na bazen u vrtu. Uređena je tako da svaka od njih ima neku svoju malu nišu, kutak u koji se može povući i čitati ili raditi nešto svoje, a ipak se osjećati dijelom cjeline. Kuhinja sve njihove goste ostavlja bez daha.

 | Autor: YouTube YouTube

Možda vas zanima... Žene pričaju o najgorim izdajama koje su doživjele od prijateljice Rubrika Život Život

Svaka ima svoj kutak

U njoj će provoditi najviše vremena, tu se već osjeća toplina zajedništva. Tu će se svaka od njih truditi napraviti nešto za sve što će cijelu njihovu malu komunu oduševiti, a istovremeno imaju dosta prostora da si svaka od prijateljica može skuhati i nešto samo za sebe kad to poželi. Iako se radi o suživotu, pametne žene osigurale su da svaka od njih ima i dovoljno prostora da se povuče, sve će imati pravo na privatnost jer inače cijela priča ne bi funkcionirala. Svaka od žena imat će svoju veliku spavaću sobu u okviru zajedničkog doma. Imaju divne velike prozore koji gledaju na zlelenilo oko kuće i ujutro će se buditi kao da su u šumi. 

 | Autor:

Uče nove vještine

U svojem vrtu imaju i paviljon do kojeg se dolazi preko rustikalnog mostića od bambusovine koji se proteže iznad polja riže. Paviljon je predivna staklena kutija s dodatnim pogledom na zelenilo. No, ono što je najzanimljivije, kuća koja je već dovršena, zapravo će čekati još dugo svoje stalne stanare. Sedam prijateljica daleko je od mirovine, sve su u kasnim tridesetima, žive s obiteljima, no vesele se vremenu koje će provoditi skupa u šezdesetima. Kako su nevjerojatno organizirane i znaju planirati, dogovorile su se da će svaka od njih specijalizirati neku vještinu s kojom će kasnije pomoći zajednici. Neke idu na dodatne satove glazbe s kojom će uljepšati zajedničke večeri, nekoliko ih se upisalo na kurs drevne kineske medicine, a dvije su se specijalizirale za kuhanje poput chefa i održavanje vrta s povrćem.

Ovih 8 znakova pomoći će ti prepoznati prave prijatelje. Imaš li takvih uz sebe?

 | Autor: YouTube YouTube

Najveći oslonac

Iako je njihova zajednička kuća gotova i mogu je koristiti preko vikenda za druženja, smatraju da će se zapravo useliti za petnaestak godina. Jin Du, jedna od žena iz grupe, objasnila je da je svaka od njih posve svjesna toga da bi mogla opstati i dobro živjeti i sama jer su sve one, neovisno jedna od druge, veoma uspješne žene, no itekako shvaćaju da su zajedno snažnije. "Mi smo neovisne, samostalne žene, no naučile smo razgovarati jedna s drugom i jedna drugu podržati, a bogme i osloniti se na prijateljicu i to nikad nećemo zaboraviti", kaže Jin Du. Nevjerojatno pozitivna priča, zar ne?

Možda vas zanima... Zaviri! Kuća u kojoj je Trump proveo djetinjstvo daleko je od ludo raskošnih zdanja koja danas posjeduje Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0