Život

Žene pričaju o najgorim izdajama koje su doživjele od prijateljice

  • Izmislila je da se ljubila s mojim dečkom, da ju je pozvao k sebi i da sad "ne zna što da radi"
  • Slagala je profesorima da je zlostavljam, morala sam dokazivati da sam nevina i da laže
  • Prijateljice su glasale među sobom smijem li na ljetovanje s njima ili ne

Dobro je poznata izreka "neka ti prijatelji budu blizu, a neprijatelji još i bliže", no katkad je lako pobrkati tko je tko. I oni za koje vjeruješ da će ti uvijek čuvati leđa, mogu zariti nož u njih. Dobro, ovo zvuči jako dramatično, ali mnogi od nas su iskusili da nas  prijateljica, na ovaj ili onaj način iznevjeri, izda. Na primjer, bude ljubomorna na nas, ogovara i širi neistine, čak se spetlja s našim partnerom. Uf! Neke su izdaje stvarno neoprostive.

Možda vas zanima Bit ćeš oduševljena: Tri kozmetička proizvoda koji su apsolutni hit ove jeseni Rubrika Beauty Beauty

Izmislila je da se ljubila s mojim dečkom

"Bile smo prijateljice s posla, družile smo se nekih šest mjeseci i tako je jednog dana produžila sa mnom na proslavu rođendana mog dečka u jednom baru. Tamo se jako napila, cijelu je večer pokušavala voditi glavnu riječ, a sve su se teme vrtile oko seksa. Bilo je dosta neugodno. Kad se moj dečko digao da one na šank po piće za sve, rekla je da ide s njim da mu pomogne. Vratila se nakon nekoliko minuta i rekla mi da ju je moj dečko poljubio, da joj je bed, ali da je predložio da odu u njegov stan i da ne ona zna što da napravi!!! Tad se vratio i on, potpuno nesvjestan što je zakuhala. Naravno, ništa od toga nije bila istina. Sve se pretvorilo u svađu, pokvarila je cijeli rođendan. Sljedeći me dan na poslu počela izbjegavati i sad me na sva usta ogovara kolegama. Više nismo prijateljice".

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Glasale su da ne mogu na ljetovanje s njima

"Bila nas je grupa od sedam prijateljica na faksu. Na predzadnjoj godini sam oboljela od tjeskobe i depresije, bilo je to teško razdoblje i moje prijateljice su bile sjajne. Bile su uz mene, provjeravale redovito kako sam, čak i noću. Nakon nekog vremena moja je bolest stavljena pod kontrolu, završila sam faks, one su diplomirale prije mene, ali nastavile smo se povremeno družiti i nakon studija. Mislila sam da ćemo zauvijek biti prijateljice. Predložila sam da sljedeće ljeto odemo nekamo zajedno, sve su se složile, dogovorile smo i kud ćemo, ali onda se ništa dalje nije događalo. Na kraju je sve propalo. Bila sam tužna, odbila sam neke druge ljude zbog tog putovanja. A onda sam nekoliko tjedana kasnije otkrila da su sve, osim jedne koja nije htjela u tome sudjelovati, napravile drugu grupu na What's Appu i na njoj raspravljale hoće li povesti i mene ili ne. Nisu se mogle dogovoriti pa su glasale. Izglasale su 3:2 da NE IDEM! To me slomilo, opet taj osjećaj da se ne mogu uklopiti, da me nitko ne voli. Nisu mi se ni ispričale."

Boljelo je više od prekida s dečkom

"Bila je moja najbolja prijateljica. Godinama smo bile cimerice, zajedno izlazile, radile tulume, gledale filmske maratone i znale sve jedna o drugoj. Problemi su počeli kad se ona odselila, a uselio se moj dečko. Više nije htjela dolaziti, nije htjela s nama izlaziti. Mislila sam, jasno, osjeća se glupo uz nas kao par. Odvojila sam vremena da sama s njom izađem, ali ni to nije htjela. Osjetila sam da se udaljavamo, ali za mene je i dalje bila moja najbolja prijateljica. Kad sam se razboljela, a moj dečko je bio na putu, nazvala sam je da mi dođe pomoći, ali našla je neki izgovor. Kad sam je pitala zašto je takva prema meni, zasula me otrovnim porukama, vikala na mene i onda mi se godinu dana nije javljala. Bilo je to gore nego kad te dečko ostavi. Pokušala sam se pomiriti, shvatiti što ju smeta. Na kraju sam odustala, da me još jače ne povrijedi."

Možda vas zanima 5 mitova o prijateljstvu koji su totalno promašeni i treba ih srušiti Rubrika Life&style Life&style

Bila je kompulzivna lažljivica

"Bile smo najbolje prijateljice cijelo djetinjstvo. Problemi su počeli kad smo se upisale u gimnaziju, jedinu u našem malom gradu. Svi naši prijatelji iz osnovne škole bili su u jednom razredu, a nas dvije s uglavnom nepoznatom djecom u drugom. Moljakale smo da nas prebace, ali to naravno, nije išlo. A onda su nju, dva mjeseca kasnije preselili u taj razred. Nije mi bilo jasno kako za nju ima mjesta, a za mene ne. Uskoro sam saznala, od svoje razrednice, školskog pedagoga, psihologa. Ela je prijavila da ju zlostavljam! To je na kraju djelovalo ne samo na naš odnos nego i na odnose mojih roditelja s drugim roditeljima, pa i njezinima jer su se svi družili. Puno sam suza prolila dok sam dokazala da nisam kriva. A za nju se uspostavilo da je kompulzivna lažljivica. Uskoro je tako ispričala i da je tata zlostavlja, da joj mama ima rak i umire, ništa od toga nije bila istina." 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Branila sam je, ali ona nije branila mene

"Moja najbolja prijateljica je imala novog dečka i bilo smo zajedno na nekom koncertu kad su se njih dvoje posvađali. Stala sam na njezinu stranu i branila me pa se on okomio na mene, ispsovao me, vrijeđao, nazvao me svakakvim ružnim imenima, između ostalog k***** i idiotkinjom koja nema prava s njim razgovarati. Bio je grozan, a ona je samo šutjela, nije mu ni riječ rekla. Prekinuli su dan, dva kasnije i mislila sam da je to iza nje, a onda me jedne večeri odvela u neki klub gdje je on radio, nije mi to rekla, a zapravo ga je išla vidjeti. Tamo se opet spetljala s njim, rekla da će tu noć provesti kod njega (trebala sam spavati kod nje, takav je bio dogovor). Morala sam se sama vraćati kući. Imala sam dosta vremena da razmislim o našem prijateljstvu"

Morala je spavati sa svakim mojim dečkom

Bile smo prijateljice šest godina kad sam se počela viđati sa svojim sadašnjim mužem. Otpočetka je bila ljubomorna na nas i postavljala mi intimna pitanja, željela da joj otkrivam kakav nam je seks i takve detalje. Jedne večeri nakon što smo je sreli vani, pratila nas je čak do kuće, nismo je se mogli riješiti. Imala sam dojam da se gura na silu među nas, kao da želi naći način da ona bude s Ivanom. Silom je htjela privući njegovu pozornost. Tu noć sam joj sama pozvala Uber da je se riješimo, a uskoro sam se prestala i družiti s njom jer je bila opsesivna, toksična, koketirala s njim na moje oči. Kad više nismo bile prijateljice, od poznanika sam saznala da je tijekom šest godina našeg prijateljstva spavala s dvojicom mojih tadašnjih dečkiju. Izgleda da smo imale puno toga zajedničkog...

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0