Life&style

Ovih 8 znakova pomoći će ti prepoznati prave prijatelje. Imaš li takvih uz sebe?

  • Oni nas nasmijavaju, ali i tješe kad smo tužne – dobri prijatelji 
  • Međutim, kako ćemo znati jesu li to prijatelji za cijeli život?
  • Otkrivamo 8 znakova pomoću kojih ćeš lako moći detektirati prave frendove i frendice

Prijatelji su nešto predivno! Međutim, ne govorimo o 469 prijatelja koje imaš na Facebooku  - nego o onih nekoliko dobrih koje možeš nabrojati na prste. One na koje se doista možeš osloniti. One koji će ostati – premda te neki sa svojim glupim navikama živciraju i gotovo tjeraju u ludilo. 

Možda vas zanima Druženje s prijateljicama dobro je za mentalno i fizičko zdravlje, čak i za vitkost! Rubrika Life&style Life&style

Donosimo osam stvari prema kojima ćeš prepoznati pravog prijatelja ili prijateljicu – i da, vjerujemo da je moguće prijateljstvo između žena i muškaraca. 

via GIPHY

Oni su doista uz tebe kad ih trebaš 

Seliš se po treći puta u godinu i pol dana. Oni vuku kutije. Već po osamdeseti puta razočarano ponavljaš svoju teoriju kako muškarci i žene jednostavno ne idu zajedno. Oni kimaju glavom. Pravi prijatelji su oni koji će ti reći: „Možeš me nazvati u bilo koje vrijeme!“. To su oni koji će ti pomoći i hrabriti te u najtežim trenucima i oni koji će s tobom jednostavno šutjeti kad to zatreba. Pravi prijatelji su jednostavno prava sreća! 

Možda vas zanima Prijateljstvo opisano prelijepim narukvica Rubrika Life&style Life&style

Dobro se osjećaš s njima 

Pravi prijatelji će te ostaviti da budeš onakva kakva jesi. Još više od toga: oni smatraju da si super baš takva! Možeš nositi najčudniju odjeću, odabrati partnera kakvog želiš: prijatelji smatraju da si super. Zbog toga se i sjajno osjećaš – jer su te prihvatili onakvu kakva jesi. 

via GIPHY

Imaju sličan humor 

Super je kad imate zajedničke interese. Još je bolje kad imate isti smisao za humor – kod pravih prijatelja je to uglavnom tako. Tamo gdje se drugi tek kratko nasmiju - vi se ne možete prestati smijati. Takvo što se ne događa poznanicima. 

Slušaju 

Pravi prijatelji uvijek imaju napete uši. Ne igraju se po mobitelu ili gledaju naokolo dok im istresaš svoje srce. Oni su pažljivi. Često primijete i stvari s kojima te čak i nekoliko mjeseci kasnije iznenade. „Ajme, pa ti se toga sjećaš?!“ Da, oni to znaju – jer su slušali. 

Vide najbolje u tebi i potiču te da to pokažeš

Pravi prijatelji daju ti komplimente. Oni kažu stvari poput: „To doista dobro znaš ili možeš!“ – i to i misle. Ponekad kažu nešto o tebi, a ti pomisliš: „Uh, pa nisam baš tako super.“ Za svoje prijatelje jesi – jer vjeruju u tebe i potiču te da to pokažeš. Sjajan osjećaj! 

via GIPHY

Vjerni su 

Niste se vidjeli 25 godina – ali kod prvog susreta je sve kao da ste se jučer rastali. Odavno ne stanujete u istom gradu, ali kad se čujete telefonom, osjećate se blisko kao i uvijek. Imala si tri veze i četiri afere – ali dok si mijenjala partnere, prijateljstvo je ostalo. Jer je netko sasvim dobrovoljno na tvojoj strani. 

Reći će ti sve 

Oni te podržavaju kad ih trebaš, ali – reći će ti jasno i glasno ako si na putu da napraviš neku pogrešku. Svoje mišljenje neće zadržati iz ljubaznosti. Odnose se prema tebi kao prema odrasloj osobi. I vjeruju da se možeš nositi s tuđim mišljenjem – kad je drugačiji od tvojeg. Iskreni su, ali neće te uvrijediti. Postavljaju pitanja kako bi ti pomogli. Ponekad su nemilosrdni, ali samo jer im toliko puno značiš. 

Možda vas zanima La vita e bella! 7 prijateljica kupilo kuću u kojoj će starost provesti zajedno... Rubrika Life&style Life&style

Mogu se iskreno veseliti zbog tebe 

Pravi prijatelji će glasno vikati: „Ajme, koliko je OVO dobro!“ - kad im ispričaš kako si dobila novi posao. Onda će odmah naručiti butelju vina kako bi to proslavili. Pravi prijatelji se od srca raduju zbog tebe. Doduše, ponekad su zavidni, ali ako jesu – to će otvoreno reći („Ti, sretnice, mrzim te!“). 

via GIPHY

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0