Life&style

La vita e bella! 7 prijateljica kupilo kuću u kojoj će starost provesti zajedno...

  • Koliko si samo puta maštala da sa svojom najboljom prijateljicom maštala o zajedničkom životu u mirovini
  • Ova "šala" postala je realnost sedam prijateljica koje su u jugoistočnoj Kini kupile zajedničku kuću
  • Prostrana kuća osim zajedničkih prostorija ima i privatne odaje te veliki bazen i tradicionalni paviljon za čaj

Skupina od sedam žena u jugoistočnoj Kini kupila je dom iz snova kao dio svog sporazuma prema kojem će starost dočekati zajedno. Ono što je još 2008. godine započelo kao šala među prijateljicama postalo je stvarnost 12 godina kasnije u kući od 700 četvornih metara u predgrađu Guangzhoua u pokrajini Guangdong. Jedna od prijateljica je slučajno naišla na napuštenu nekretninu. Lokacija ju je očarala, bila je to ljubav na prvi pogled! S njom su se složile i njezine prijateljice te su se odlučile na kupnju nedovršenog zdanja. Zajedno su prikupile oko tri milijuna kuna i renovirale kuću u kojoj zajedno namjeravaju provesti svoju mirovinu.

 

 | Autor: Screenshot/YouTube Screenshot/YouTube

Možda vas zanima Sve mi poznajemo i volimo ovih sedam tipova prijateljica Rubrika Life&style Life&style

Rezultat je prekrasna moderna kuća na tri i pol kata smještena u brdima. U prizemlju ima dovoljno prostora za zajednički život, dok su sobe na katu odvojene jedna od druge kako bi osigurale privatnost svake prijateljice i njezine obitelji. Svaka pojedinačna soba je dovoljno velika da ih sve istovremeno primi zajedno. Centralni dio kuće čini prostrana kuhinja osmišljena za zajedničke obroke i proslave. Prijateljice su zajedno dizajnirale svoj novi dom spajajući elemente tradicionalnog i modernog, a komade namještaja su dopremile čak iz Indije i Maroka. Veliki vrt krasi veliki bazen i tradicionalni paviljon za čaj kojeg su podigle usred rižinog polja.

 

 | Autor: Screenshot/YouTube Screenshot/YouTube

 | Autor: Screenshot/YouTube Screenshot/YouTube

Prijateljice, među kojima je 10 godina najveća razlika u dobi, nadaju se da će živjeti zajedno u godinama koje dolaze. Žene su se dogovorile da svaka od njih nauči korisnu vještinu, poput kuhanja, vrtlarenja ili tradicionalne kineske medicine kako bi maksimalne doprinijele zajedničkom životu jednom kad odu u mirovinu.  "Mogu li ja biti osma?", "Zdravi život s prijateljicama!"  i "Kakva prekrasna kuća i priča o prijateljstvu!", su samo neki od brojnih komentara oduševljenih korisnika Interneta. Što ti misliš o ovom eksperimentu?  

Možda vas zanima Ovo je 11 savršenih tetovaža za najbolje prijateljice - i kad niste jedna pored druge Rubrika Life&style Life&style

 

 | Autor: Screenshot/YouTube Screenshot/YouTube

Možda vas zanima Kćeri Sylvestera Stallonea očito uživaju na Jadranu - što smo doznali o tri ljepotice na koje je tata tako ponosan Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0