Life&style

Sve mi poznajemo i volimo ovih sedam tipova prijateljica

  • Naša najbolja prijateljica jedna je, jednina i jedinstvena
  • Međutim, postoje i drugi tipovi prijateljica
  • Otkrit ćemo ti sedam tipova prijateljica – pogledaj koje već imaš, a koje možda tek trebaš pronaći

Ujedinjuje li možda tvoja najbolja frendica sve tipove ili u svom velikom krugu prijateljica imaš vrlo različite tipove prijateljstava… Ove prijateljice imaš ili si sigurno već imala u svom životu…

1. Podupiračica

Kad ti je loše i trebaš potporu, onda zoveš NJU. Nikada te neće odbiti, neće te nagaziti kad si već na podu… Pomoći će ti, uspraviti te, ostat će cijelu noć budna pored tebe. Ona je ta uz koju se uvijek osjećaš dobro.

2. Nekomplicirana

Niste imale pola godine kontakt, propustila si njen rođendan, a sada si u njenom gradu i treba ti mjesto za prenoćiti? Nema problema! Neće ti predbacivati, neće ti zamjerati. Uvijek si dobrodošla.

3. Superiskrena

Ponekad ne trebamo podupiračicu, ponekad trebamo nefiltriranu istinu. Nju će ti reći superiskrena. Usprkos toga ili baš zato ti je toliko važna. Ako nam netko stalno skida zvijezde s neba, nećemo postati bolje osobe.

4. Naporna

A onda postoji i još jedna doista naporna. Prečesto kuka, sve shvaća preozbiljno te izaziva našu dobru prirodu. Čak i kad se ponekad pitamo zašto joj dajemo tako važno mjesto u svom životu, ona može nešto što ni jedan drugi tip prijateljice ne može: uči nas postaviti granice, biti strpljiva te promatrati sve ljude ovoga svijeta manje komplicirano. Ponekad moramo prekinuti ovo prijateljstvo. A ponekad je na kraju vrlo uspješno – tako da se stres isplatio.

Možda vas zanima Zašto je tvoja 'najzločestija' prijateljica zapravo tvoja najbolja prijateljica? Rubrika Life&style Life&style

 

5. Iz djetinjstva

Ona je bila tamo kad si krenula u osnovnu školu, kad si se posvađala sa Sandrom i kad si prvi puta dobila košaricu od dečka. Kad se pomalo zbuniš u svom životu, onda zna put da se vratiš samoj sebi. Ta prijateljica ti je ponekad poput sestre, majke ili sestrične.

6. Zabavna

S njom možeš otvoriti bocu vina u 11 sati ujutro, politička korektnost joj nije baš bitna, može pojesti tri hamburgera jedan za drugim, a kad se smije, tresu se zidovi. Ukratko, sve s njom je zabavno!

7. Inspirirajuća

Ima neki ludi hobi s kojim ti je proširila horizonte, odjednom je u otvorenoj vezi ili strastveno ide na demonstracije - ta prijateljica ti je inspiracija. Nikada je nemoj pustiti!

„Sve u jednom-prijateljica“

Imaš jako malo prijateljica? Sigurno onda te rijetke objedinjuju većinu navedenih osobina u sebi…. Ili?

I da, naravno, tu su i muški prijatelji…

Premda se mnoga muško-ženska prijateljstva prekinu diljem života, najvažnija prežive te se jednom vrate kad je za to vrijeme. I svaki tip prijateljstva može postojati i s muškarcem. Možda čak i s prijateljem za kog si se udala…

Možda vas zanima Prijateljice se identično odijevaju i pokazuju kako jedna kombinacija pristaje različitim tipovima tijela Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash/Priscilla Du Preez

Komentari 0