Life&style
Prijateljice

"Zločeste" prijateljice koje nemaju dlaku na jeziku su najbolje prijateljice, kaže znanost

  • Iskrenost je velika vrlina, čak i kad ju ne želiš čuti
  • Zato nije ni čudo što u životu zadržavamo baš ovakve prijatelje koji nemaju dlake na jeziku
  • A istraživanje je pokazalo da su upravo takve prijateljice - najbolje prijateljice

Prijateljice zbog kojih se ponekad osjećaš loše, obeshrabreno, pokolebano možda su ti i najbolje prijateljice u životu, potvrđuje istraživanje objavljeno u magazinu Psychological Science. Naime, te takozvane "zločeste" prijateljice znaju slučajno ili namjerno reći nešto negativno, netaktično, ali brutalno iskreno, a sve zato što misle da će ti tako pomoći. I zato što im je stalo do tebe, naravno. 

10 razloga zašto je tvoja starija sestra najbitnija žena u tvom životu

Prema istraživanju, takva vrsta prijatelja glumi ljubaznu okrutnost - bit će namjerno okrutni prema dragim ljudima ako misle da će tako ovi (makar u konačnici) biti sretniji i rijetko kad  imaju koristi od te "zloće". Te prijateljice-neprijateljice vole te izvući iz tvoje zone komfora  i natjerati te da napraviš nešto što ne želiš, ne da ti se i slično. Iako misliš da su grozne prema tebi zapravo tako iskazuju svoju privrženost i brigu. Tvoje nadraže zloćke žele da očvrsneš i da napreduješ u životu. Jedan tipičan primjer je prijateljica koja ti prije ispita nabraja što će se sve dogoditi ako padneš ispit.

Ovo je 11 savršenih tetovaža za najbolje prijateljice - i kad niste jedna pored druge

Ili, još bolje, prijateljica koja će ti reći da te ta haljina širi na bokovima; možda ćeš prvo pomisliti da je ljubomorna, no ona ne želi da izgledaš puno šire nego što jesi.  I ako ti sugerira kako tvoj novi frajer nije najbolji odabir za tebe, možda se trebaš zamisliti nosiš li možda ružičaste naočale. Ona bolje od tebe vidi on što je po tebe loše u toj vezi. 

Zašto je dobro imati jednu ovakvu prijateljicu? Zato što će te pokušati probuditi iz letargije, pokrenuti, promijeniti, a sve kako bi ti bila na dobitku. Ona nikad neće biti prijatelj koji će se slagati sa svime što kažeš, nego će biti stroga ako procijeni da je takva situacija. Jer kada se nađeš u teškoj situaciji prije će pomoći brutalno realna slika nego neka smiješna rečenica poput "Da, u pravu si" ili "Slažem se s tobom".

Možda vas zanima 10 pomalo odvratnih stvari koje radimo samo s najboljom prijateljicom Rubrika Life&style Life&style

I još nešto: i sami ćemo pokušati biti strogi prema našim voljenima, a sve kako bismo ih probudili i osvijestili da (možda) griješe. Dakle,ovakve prijateljice ne smije se osuđivati, posebno ako se i same tako ponašamo, pomalo zločesto kad nam je netko doista drag.

Dakle, ako se još koji put naljutiš na svoju prijateljicu koja ima malo otrovan jezik, sjeti se da se od istine profitira, a ne slatkih riječi.

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom

Photo: YouTube Screenshot

Komentari 0