Life&style
Sestre

10 razloga zašto je tvoja starija sestra najbitnija žena u tvom životu

  • Odrastati u većoj obitelji s braćom i sestrama je poseban doživljaj - uvijek imaš partnera za zabavu
  • Kad imaš stariju sestru imaš sve - modnu stilisticu, životnog učitelja, psihijatra i osobnu savjetnicu
  • Ako ti se ponekad čini da je preoštra s tobom, vjeruj nam, to je sve za tvoje dobro

Bilo da si toga svjesna ili ne, tvoja je starija sestra zapravo najbolja prijateljica koju ćeš ikada imati. Možda ju ponekad ne možeš podnijeti, ali ona ti drži leđa i kad se najmanje nadaš. Možda te ponekad toliko iživcira da više s njom ne bi progovorila ni riječ, ali znaj da je njezina ljubav prema tebi bezuvjetna. Ona je uvijek tu - i kad trebaš rame za plakanje, prijatelja za šetnju ili šoping partnericu. Ona je obećanje od Boga da ćeš imati prijatelja zauvijek.

1. Ona je tvoja prva i najbliža prijateljica

Prije no što si počela sklapati prijateljstva s drugim ljudima, već si imala jednu prijateljicu - svoju sestru. Ona će uvijek biti tvoja prva i najstarija prijateljica, svidjelo se to tebi ili ne. Također, zbog vremena koje provodite zajedno, onda će ti biti mnogo bliskija od ostalih ljudi.

Možda vas zanima Zašto su Francuskinje tako dobre ljubavnice i što možemo naučiti od njih? Rubrika Life&style Life&style

2. Razumije sve što vam se događa unutar obitelji

Sestra razumije sve trenutne obiteljske događaje zato što je i ona dio njih. Točno zna kakav ti pritisak stavljaju roditelji i oko čega se nikako ne možete složiti. Savršeno razumije i najmanji problem s kojim se mučiš kod kuće, a s kojima može itekako suosjećati.

3. Ništa ne moraš skrivati od nje

Uz nju možeš biti potpuno svoja i opuštena. Ona te vidjela u najboljim, ali i u najgorim trenucima, a u rijetko čijem društvu pokazuješ svoje potpuno istinsko lice. Pred njom ne moraš ništa fejkati, a na kraju dana, to je ono čemu svi težimo - da budemo potpuno svoji, a da nas netko i takve voli.

4. Ima pun ormar odjeće iz kojeg joj možeš 'krasti' kad god poželiš

Njezin ormar = tvoj ormar. Vjerojatno puno puta poludi kada te vidi u svojoj najdražoj haljini, ali se ne može dugo ljutiti na tebe. Potajno joj je drago što dijelite isti ukus i što poštuješ njezin modni stil.

Možda vas zanima Tvoja seka i ti se beskrajno volite? Pronašli smo 6 najljepših tetovaža za sestre Rubrika Life&style Life&style

5. Ona je tvoja doživotna potpora

Ako imaš stariju sestru, imaš doživotnog učitelja koji će te pratiti u svim tvojim (ne)uspjesima. Pomoću nje ćeš lakše i bezbrižnije ići kroz život jer znaš da uvijek imaš nekog tko ti drži leđa.

6. Vrata njezinog doma su ti uvijek otvorena

I kada se iselite iz obiteljske kuće i počnete živjeti odvojene živote, njezin će dom uvijek biti i tvoj. Otvorit će ti vrata u bilo koje doba dana ili noći. Kod nje ćeš uvijek moći otići po dozu utjehe ili razgovora.

7. Nekad će glumiti negativca za tvoje dobro

Nikad ti neće lagati samo zato da bi se ti osjećala bolje. Ponekad ti se možda čini kako je preoštra ili bezosjećajna, ali vjeruj nam - to je za tvoje dobro. Starija sestra vrlo dobro razumije svoju ulogu u tvom životu - a to je ponekad i uloga negativca. Od nje ćeš čuti hladnu, tešku istinu i kada to ne želiš.

8. Ona je osoba koja će od sveg srca navijati za tebe

Ona je ta koja vjeruje u tebe jer zna za što si sve sposobna. Zna sve što si u životu prošla kako bi danas bila tu gdje jesi, a vrlo dobro zna i koliko daleko još možeš otići.

Možda vas zanima Njihova najveća podrška: upoznaj sestre poznatih Hrvatica Rubrika Stars Stars

9. Daje najbolje savjete

S obzirom da je starija, mnogo je mudrija i iskusnija. Sve što ti prolaziš sada, ona je već odavno prošla. Zbog toga je savršena osoba za davanje savjeta ili slušanja tvojih jadikovki.

10. Kad imaš sestru imaš - sve

Neovisno o tome imaš li ili nemaš dečka ili najbolju prijateljicu, sestra je osoba na koju se uvijek možeš osloniti - i kada želiš otići na kavu, u šoping ili kad se moraš dobro isplakati. Kad imaš sestru u životu gotovo ti nikad nije dosadno jer uvijek postoji osoba koja će rado odvojiti vrijeme za tebe.

 

Photo: shutterstock

Komentari 0