Life&style

Zašto su Francuskinje tako dobre ljubavnice i što možemo naučiti od njih?

  • Elegantne, dotjerane i uvijek otmjene - one znaju koliko vrijede i ponose se time
  • Znaš li što je francuski paradoks i bez čega niti jedna Francuskinja ne može?
  • Saznaj što koriste da bi održale postojan i besprijekoran izgled

Kada ti netko spomene fine parfeme, baget, crveni ruž, beretku i prekrasne žene - sigurno odmah pogađaš da je riječ o Francuskoj. Svjetski je poznato da su Francuskinje neodoljive, zavodljive i da ih krasi odličan stil i opušten način života. Jasno je da francuske djevojke znaju što rade pa su zbog toga mnogi kroz bezbroj članaka i knjiga pokušali objasniti njihovu široko prihvaćenu privlačnost. Dakle što ih čini različitim?

Uvijek otmjene

Bilo da je riječ o odjeći, šminki ili modnim dodacima, stil Francuskinja nije samo u fizičkom izgledu, već u načinu života i samopoštovanju. Prava Parižanka je elegantna i uravnotežena jer zna koliko vrijedi. Ona se ne brine o sebi kako bi zadivila druge, već zato što voli sebe i svoje tijelo. Uvijek je u formi, ali nikad ne pretjeruje s dijetama niti striktnom prehranom iz jednostavnog razloga - jer zna da su žene lijepe samo ako potpuno uživaju u životu.


Kvalitetno donje rublje je must

Gotovo nikad nećeš sresti Francuskinju s push up grudnjakom. One vole lijepo donje rublje koje potiče udobnost i prirodni izgled. Najčešće se odlučuju za nježnu svilu ili sexy čipku. Mlade Parižanke vjeruju da je to, zapravo, temelj dobrog izgleda.

Možda upravo zbog ovog rituala koji slavi ženstvenost postoji mnogo starih trgovina u Parizu gdje vlasnici stoljećima izrađuju prekrasno donje rublje. Vrijedilo bi istražiti, zar ne?


Što je Francuskinja bez crvenog ruža?

Možda ćeš reći kako je ovo samo jedan od stereotipa o Francuskinjama. No, sigurni smo kako one u torbi imaju barem jedan ruž crvene nijanse. Poznato je da su ljubiteljice matiranih nijansi koji po dizajnu imaju klasičan autentični izgled, bez modernih četkica. Iako uvijek izgledaju dotjerano, više su fokusirane na njegu kože nego na besprijekorno nanošenje šminke preferirajući super zdravi izgled uz svijetli i čisti ten. Ako se odlučiš isfurati ovaj zaštitni izgled Francuskinja, moraš znati da je tajna u savršenoj nesavršenosti i da ovaj look moraš napraviti bez prevelikog napora. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram
Francuski paradoks

Prosječna životna dob Francuskinja je 82 godine. Pitaš se zašto je tome tako? Bordoški kardiolog Serge Renaud otkrio je kako tajna leži u francuskom paradoksu. Pri tome je mislio da iako se hrane većinom maslacem, jajima i sirom, oni svejedno imaju nisku stopu srčanih bolesti. Za to je zaslužno - crno vino! Ono je puno antioksidanasa i vrlo pozitivno djeluje na tijelo kada ga se konzumira u umjerenim količinama. Francuskinje već dobro znaju da dvije ili tri čaše vina dnevno ubrzavaju cirkulaciju i usporavaju starenje tijela. Sada nam je jasno zašto ne mogu bez čašice vina! 

Uživaju u zavođenju i vole biti zavedene

Francuzi shvaćaju zavođenje kao posebnu vještinu koju primjenjuju u svakodnevni život. Flert koriste u svakodnevnim susretima, primjerice na ulici ili u super marketu. To može biti bilo što, od jednostavnog kontakta očima, diskretnog smješkanja u prolazu do direktnog komplimentiranja. Kada jednom usvojiš parišku igru flerta, to može postati dodatni dnevni užitak. Sve što je Francuskinjama potrebno da budu uspješne u nevinom zavođenju je malo samopouzdanja i dvije, tri škakljive riječi.  Također, ne smijemo zaboraviti, u svijetu je poznato da su Francuskinje jedne od najboljih ljubavnica! Pa nije valjda slučajnost da izraz francuski poljubac postoji?

via GIPHY

Međutim, nisu samo Francuskinje dobre ljubavnice i zavodnice, i Francuzi su prilično vješti u zavođenju i vođenju ljubavi, a zašto su tako dobri u tome pogledaj u filmu Ljubavnik na francuski način u CineStaru i ostalim kinima. 

Sponzorirani sadržaj: missMIND za miss7 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0