Dosta ti je jednih te istih jela i želiš iskušati nešto novo?
Onda su špagete s crnim vinom prava stvar za tebe
Donosimo ti recept za „pijanu tjesteninu“
Takozvana „Drunken Pasta“ (pijana tjestenina) trenutačno je sve više u trendu i velikim koracima osvaja Internet. Doista je jako ukusna, a ujedno fenomenalno izgleda. Naime, tjestenina preuzme boju vina pa izgleda lijepo tamno crveno.
1. Ulij vino (da, cijelu bocu) i vodu u lonac te zakuhaj. Potom dodaj prstohvat soli te skuhaj špagete „al dente“ prema uputama s pakiranja.
2. Kad je tjestenina gotova, isperi je pod mlazom hladne vode. Ostavi oko 60 ml tekućine od kuhanja za kasnije.
3. Lagano ugrij maslinovo ulje u tavi pa dodaj nasitno nasjeckani češnjak. Začini s crvenim paprom i malo soli te prži oko minute. Zatim dodaj tekućinu od kuhanja te zakuhaj.
4. Stavi špagete u tavu te miješaj sve dok tjestenina gotovo potpuno upije tekućinu.
5. Na kraju dodaj još i nasitno nasjeckani peršin, nasjeckane orahe, malo maslinova ulja i parmezan te sve dobro promiješaj. Ako je potrebno, začini solju i paprom. Dobar tek!
Pogledaj u videu kako se priprema, za svaki slučaj:
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.