- Kod kuhanja tjestenine nije bitna samo činjenica koliko je kuhana ili koju vrstu tjestenine spravljaš
- Ono što jelo s tjesteninom čini doista ukusnim, jest povezanost tjestenine i umaka
- Pri tome postoje dva trika koja su jako važna kod kuhanja tjestenine
Puno ljudi spravlja tjesteninu tako da u vodu za kuhanje stavi malo ulja. Tako žele spriječiti da se tjestenina lijepi. Ti također? Međutim, to nije baš najbolje ako želiš da poslije jelo ima puni okus.
Ulje u vodu za kuhanje tjestenine: da ili ne?
Odgovor je sasvim jasan: ne! Naime, ulje čini tjesteninu skliskom pa se ne može dobro povezati s umakom. Dakle, radije stavi tjesteninu u kipuću vodu bez ulja te povremeno promiješaj žlicom. Potom ocijedi tjesteninu te stavi umak direktno preko tjestenine.
Nemoj ispirati tjesteninu!
Također izbjegavaj uobičajeno ispiranje tjestenine hladnom vodom nakon kuhanja. Naime, tako ćeš tjestenini dati dodatnu količinu vode te uskratiti škrob – koji ti treba kako bi se tjestenina i umak dobro povezali.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.