Life&style

Ovo je jedini pravi način kako treba podgrijati tjesteninu a da ne izgubi dobar okus

  • Sigurno ti često ostane tjestenine od ručka pa je podgriješ sljedeći dan
  • Jesi li ikada razmišljala kako je najbolje podgrijati, odnosno, kako da bude fino ukusna i mekana kako što je bila dan prije?
  • Otkrit ćemo ti na što sve moraš pripaziti

Ruku na srce: koliko često jedeš tjesteninu od prethodnog dana? U posljednje vrijeme sigurno češće. Nije ni čudo, zato jer preostala tjestenina i drugi dan može biti jako ukusna te savršeni ručak za sve koji uvijek skuhaju tjestenine za cijelo susjedstvo. Otkrit ćemo ti kako ćeš najbolje podgrijati tjesteninu kako bi imala dobar okus. Odmah da ti otkrijemo: mikrovalna pećnica nije dobra ideja!

Podgrijavanje tjestenine bez umaka

Ako imaš tjesteninu koja još nije pomiješana s umakom, najbolje ju je staviti u metalno sito te objesiti na 30 sekundi u lonac s kipućom vodom. To će spriječiti da se tjestenina posuši (primjerice, kao što se posuši u mikrovalnoj) ili da postane gnjecava.

Baš kao Talijani! Uz ovih sedam savjeta kuhanje savršene tjestenine će te uvijek poći za rukom

Podgrijavanje tjestenine s umakom

Ako si tjesteninu prethodni dan pomiješala s nekim finim umakom, stavi tjesteninu u kalup za složenac, prekrij je folijom te peci oko 20 minuta u pećnici na 180 stupnjeva (ventilator). Bitno je da staviš foliju kako se tjestenina ne bi posušila. Pet minuta prije kraja podgrijavanja možeš staviti parmezan na tjesteninu (ako želiš, naravno).

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dancy11.04.2005

    Ja ju najnormalnije podgrijavam na štednjaku uz dodatak pola čaše vode