- Nemaš rajčica ili umaka od rajčica u ostavi?
- Ne ide ti se u trgovinu, a baš bi jela tjesteninu s nekim finim umakom?
- Nema problema: ovaj jednostavni umak za tjesteninu spravit ćeš sa samo četiri sastojka
Za brzi ručak je tjestenina idealno jelo. Međutim, uvijek jedan te isti umak od rajčice može nakon nekog vremena postati dosadan. Dakle, kako bi bilo s ukusnom, mediteranskom alternativom? Za ovaj recept treba ti tek četiri sastojka – bez svježih ili pasiranih rajčica!
Sastojci
(za dvije do tri osobe)
• 120 g pinjola
• 6 žlica maslinova ulja
• 2 žlice svježe istisnutog soka od limuna
• 1 žlica morske soli
Priprema
1. Ugrij tavu na srednjoj vatri te stavi unutra pinjole. Odmah smanji vatru te prži pinjole uz stalno miješanje dok ne počnu mirisati te ne dobiju zlatnožutu boju.
2. Zatim stavi pinjole zajedno s maslinovim uljem, sokom od limuna i malo morske soli u mikser te fino usitni.
3. Prelij umak po toploj tjestenini. Ako želiš, možeš dodati malo naribanog parmezana.
Savjet: ovaj umak možeš držati u hladnjaku tri do četiri tjedna u hermetički zatvorenoj posudi.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.