Life&style
Sladoled od jagoda Jamiea Olivera

Rajski sladoled od jagode: ovaj odličan recept Jamiea Olivera uspjet će i bez aparata za sladoled

  • Vrijeme je jagoda i uživamo u raznim slasticama od ovog prefinog slatkog voća
  • Jamie Oliver također voli jagode i slavi sezonu kremastim sladoledom od jagoda i hrskavom meringom 
  • Ovaj jednostavan recept ne zahtijeva aparat za sladoled - svakako ga isprobaj! 

Ljeto je pred vratima, a s njim je došla i sezona jagoda. Ove crvene bobice imaju nevjerojatno sladak okus i popularne su među mladima i starima. Slavni kuhar Jamie Oliver također je obožavatelj jagoda i voli kreativno pripremati ovo voće za svoju obitelj.

Oduševio je internet receptom za kremasti sladoled od jagoda s meringa smjesom (ili baiser smjesom). A najbolje od svega: za izradu sladoleda nije potreban aparat za sladoled. Može se raditi u vatrostalnoj posudi u zamrzivaču bez stalnog miješanja. 

Recept Jamieja Olivera za sladoled od jagoda s meringom

Sastojci za 1 posudu za pečenje: 

• 600 g zrelih jagoda

• 100 g šećera u prahu

• 600 ml punomasnog vrhnja (creme double)

• 1 žličica paste od vanilije

• 1 limenka kondenziranog mlijeka

• 50 g gotove beze kore (meringa ili baiser, može se kupiti gotovo u slastičarnici ili napraviti prema uputama sa pakiranja npr. Dr. Oetker Beze kore - ako ne želiš sama peći pravi beze)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

Možda vas zanima Kolači od jagoda su napunili vitrine slastičarni, pa smo obišli njih 5 i iskušali ponudu Rubrika Life&style Life&style

Sladoled od jagoda s meringom - priprema

1. Operi, očisti i prepolovi jagode. U tavi lagano zagrij šećer u prahu i ostavi da se karamelizira. Potom dodaj jagode i dvije žlice vode i pustite da zakuha u sirup od jagoda (to traje oko 15 minuta). Sadržaj posude procijedi kroz cjedilo – pusti da se sirup od jagoda potpuno ohladi.

2. U zdjeli pomiješaj vrhnje s pastom od vanilije. Zatim dodaj kondenzirano mlijeko i nastavi miješati. Preko kreme izmrvi beze koru i pažljivo umiješaj.

3. Izlij kremu u posudu za pečenje u zamrzivaču, pokapaj sirupom od jagoda i valovito promiješaj žlicom. Ostavi u zamrzivaču najmanje četiri sata.

4. Gotov sladoled od jagoda s meringom izvadi iz zamrzivača 30-ak minuta prije nego što ga poželiš jesti te stavi u hladnjak - tako će biti posebno kremast.

Savjet: Nisu samo jagode ukusne u domaćem sladoledu s meringom. Isprobaj raznovrsno slatko ljetno voće poput trešanja, malina, marelica ili borovnica.

 | Autor: Unsplash/Svitlana Unsplash/Svitlana Foto: Unsplash/Svitlana Možda vas zanima Brzi cheesecake po receptu Gordona Ramsayja – s njegovim trikom ne troši se vrijeme na hlađenje Rubrika Life&style Life&style
Photo: Jamie Oliver
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Vanilija jagoda najbolji sladoled