Life&style

Brzi cheesecake po receptu Gordona Ramsayja – s njegovim trikom ne troši se vrijeme na hlađenje

  • Nije Gordon Ramsay bez razloga jedan od najrazvikanijih kuhara na svijetu, evo kako dobre fore zna!
  • Cheesecake se ionako ne priprema dugo, ali on je našao način da zaobiđe hlađenje kolača u hladnjaku
  • Kolač od sira s jagodama po receptu Gordona Ramsayja tako se može zgotoviti brzo, za samo 20 minuta, tutto completo!

U svojoj kuharici 'Quick and Delicious', slavni kuhar Gordon Ramsay je napisao: „Svatko voli kolač od sira, ali pečenje biskvita i stvrdnjavanje krem sira traje, jer to nije puding koji se skuha i stvrdne na brzinu. Ova obrnuta verzija, međutim, ima sve elemente tradicionalnog kolača od sira, ali bez ikakvog predugog petljanja.“

Izrada „obrnute“ torte od sira skraćuje vrijeme pripreme, a rezultat je ukusna torta od sira s finim karamelnim okusom. Gordon je također podijelio jednostavnu kuharsku tehniku za ukrašavanje kolača - maceriranje jagoda – što je nevjerojatno lako napraviti, a izgleda spektakularno.

Napisao je: „Maceriranje jagoda, koje uključuje posipanje šećerom i ostavljanje sa strane, briljantan je kuharski trik za naglašavanje slatkoće u voću; potrebno je nekoliko sekundi, ali rezultati su nevjerojatni.”

Možda vas zanima Više od pola milijuna ljudi pogledalo je recept za Pavlovu tortu Kate Sušić, a i nas je oduševio! Rubrika Life&style Life&style

Evo kako napraviti kolač od sira Gordona Ramsaya s jagodama...

Sastojci za cheesecake s jagodama:

Za kolač od sira:

• 200 g krem sira

• 50 g neslanog maslaca

• 300 ml punomasnog vrhnja

• 4 digestiv keksa

• 3 žlice šećera u prahu

• 3 žlice šećera

• iscijeđeni sok od limuna

• srž polovice mahune vanilije

• 1 žlica listića mente (po želji, za ukras)

Za macerirane jagode:

• 200 g jagoda

• 2 žlice šećera u prahu

• 100 ml slatkog vina (po želji)

Priprema:

1. Obloži male posude za kolače prozirnom folijom i stavi ih u zamrzivač da se ohlade.

2. Za maceriranje jagoda stavi voće u zdjelu sa šećerom (i vinom ako ga koristiš) i dobro promiješaj. Pokrij prozirnom folijom i ostavi da odstoji 15 do 20 minuta.

3. Za pripremu cheesecakea stavi krem sir i šećer u prahu u zdjelu. Dodaj sok od limuna i srž vanilije i miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu.

4. Ulij vrhnje u drugu zdjelu i izmiskaj, a zatim umiješaj vrhnje u smjesu od krem sira.

5. Izvadi posude iz zamrzivača i napuni ih smjesom od krem sira. Zagladi površinu nožem ili lopaticom i zatim stavi u hladnjak.

6. Stavi kekse u mikser i miksaj dok ne nastanu grube mrvice. Alternativno možeš staviti kekse u vrećicu za zamrzavanje i zdrobiti ih valjkom za tijesto ako nemaš mikser.

7. Na štednjak stavi neprijanjajuću tavu na srednje jaku vatru te stavi u nju šećer. Nakon što se šećer rastopi i počne karamelizirati, dodaj maslac i lagano protresi tavu da se smjesa sjedini dok se sve ne rastopi.

8. Dodaj mrvice keksa i protresi da se oblože karamelom. Smjesu stavi u hladnjak na pet minuta. Kad se ohladi, izmrvi biskvit na komade.

9. Sastavi tortu od sira: izvadi posude iz hladnjaka i okreni kolače od sira na tanjure, a pritom makni prozirnu foliju. Žlicom rasporedi jagode po kolaču, a zatim po vrhu pospi mrvicama od biskvita.

10. Ukrasi listićima mente i tvoj ukusni kolač od sira spreman je za posluživanje.

 | Autor: Gordon Ramsey Gordon Ramsey Foto: Gordon Ramsey, cheesecake

Možda vas zanima Hrskav na vrhu, prozračan iznutra: Ovo je najbrži recept za crème brûlée, od samo 3 sastojka Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash / Delfila Iacub
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    super