- Pavlova je sigurno jedna od najpopularnijih proljetnih slastica, a broj obožavatelja raste iz dana u dan
- Za ovu tortu svatko ima svoj recept, a nama je jedan na Instagramu posebno privukao pažnju
- Donosimo recept influencerice Kate Sušić za Pavlovu tortu koju je pogledalo više od 500 tisuća ljudi
- Pročitaj više: Frizijska torta: Ovo je vjerojatno najbrža torta na svijetu, imamo super recept
Pavlova je jedna od najpopularnijih torta i možemo reći da na neki način obilježava dolazak proljeća. Njezina lagana i prhka tekstura koja se savršeno spaja s bobičastim voćem je pravo osvježenje i fantazija za nepce. Internet je prepun recepata za Pavlovu i svaki od njih se po nečemu razlikuje, a sigurni smo da je potrebno neko vrijeme i nekoliko ispečenih torti kako bi pronašli onu savršenu. Nama je za oko zapeo recept influencerice Kate Sušić, a čini se da nismo jedini s obzirom na to da je video pogledalo više od 500 tisuća ljudi. Cijeli recept donosimo u nastavku.
Recept za Pavlovu tortu by Kate Sušić:
Sastojci za kore:
- 3 jaja
- 120 grama šećera
- 1/2 žličice gustina
- 1/2 žličice octa
Sastojci za kremu:
- 3 žumanjka
- 1 puding od vanilije u vrećici
- 1-2 vanilin šećera
- 0.5 l mlijeka
Priprema:
Kore:
1. Potrebno je ugrijati pećnicu na 130 stupnjeva, a za to vrijeme istuci bjelanjke s prstohvatom soli.
2. Kada se pretvore u čvrsti snijeg, postepeno dodaj šećer uz konstantno miksanje. Potrebno je miksati sve dok se pod prstima više ne osjeti šećer.
3. Kada se sve to završi, dodaju su gustin i ocat.
4. Zatim smjesu stavi na pleh i oblikuj po želji (krug je neki najčešći oblik).
5. Kore se peku sat i trideset minuta. Kada se kore ispeku, ostavi ih u pečnici s lagano otvorenim vratima dok se meringa ne ohladi u potpunosti.
Krema:
1. Pomiješaj u zdjelici žumanjke, puding i šećer, te sa strane zagrij mlijeko. Vrelo mlijeko postepeno dodaj u smjesu od žumanjaka- važno je konstantno miješanje kako se ne bi stvorile grudice.
2. Kada dodaš gotovo sve mlijeko u žumanjke, prelij sve sastojke i ostatak mlijeka u posudu za grijanje i pusti da se grije na srednjoj vatri još nekoliko minuta - dok se krema ne zgusne.
3. Kada je gotova, kremu stavi u zdjelu, prekrij plastičnom folijom i stavi u frižider da se sasvim ohladi. Kada se sve ohladi stavi kremu na kore (meringu), zatim dodaj šlag (200ml) i voće po želji. Najbolje je staviti kremu i šlag onaj dan kad ćeš jesti tortu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.