Life&style

Lagano voćno osvježenje: kocke od jogurta i bobičastog voća s limunom

  • Ove ukusne i voćne šnite od bobica spravit ćeš brzo i jednostavno, a oduševit ćeš svakog gosta
  • Kombinacija voćnog i slatkog okusa čini ovaj kolač savršenim ljetnim receptom
  • Donosimo ti recept za slasticu koji ćeš sigurno spremiti u knjižicu omiljenih kolača

Ove ukusne šnite sastoje se od biskvita, prozračne kreme i voćnog topinga od bobica. Osim toga, kod svakog zalogaja osjeti se lagana nota limuna. Ima li što bolje za ljeto? Isprobaj ovaj jednostavan i brzi recept…

Možda vas zanima Zaboravi gin! Ovo piće obožavat ćeš ovog ljeta, a osvojit će te i cijenom Rubrika Life&style Life&style

Sastojci

Za tijesto:

• 80 g jogurta od vanilije ili bobičastog voća (alternativno može i običan jogurt)

• 100 g maslaca (omekšalog)

• 1 pakiranje vanilin šećera

• 50 g šećera u prahu

• 10 g jestivog škroba

• ½ žličice praška za pecivo

• 1 prstohvat soli

• oko 180 g brašna

Za kremu:

• 100 g bobičastog voća (jedna sorta ili miješane)

• 380 g zaslađenog kondenziranog mlijeka

• 20 g jestivog škroba

• 3 jaja

• 80 ml soka od limuna (svježe iscijeđenog)

• malo naribane kore od limuna

Inače: i zamrznute bobice mogu se koristiti za ovaj recept. Jednostavno ih prije korištenja odmrzni.

Priprema

1. Pomiješaj jogurt, šećer u prahu, maslac, sol i vanilin šećer. Zatim dodaj škrob, brašno i prašak za pecivo te miješaj dok ne nastane fino tijesto.

2. Zamijesi tijesto te stavi u kalup obložen papirom za pečenje- Pri tome tijesto pritisni u uglove kako bi se ispunio cijeli kalup. Peci u pećnici na 150 stupnjeva 15-20 minuta. Zatim ostavi da se ohladi.

3. Za kremu pomiješaj jaja, naribanu koru od limuna i kondenzirano mlijeko. Dodaj škrob i sok od limuna te miješaj dok ne nastane gusta smjesa.

Možda vas zanima Vikend recept: prefine sočne kocke s kokosom i limetom koje će obožavati tvoji ukućani Rubrika Life&style Life&style

4. Stavi kremu na ohlađeni biskvit u limu za pečenje te po njoj raspodijeli bobice. Ako koristiš odmrznute bobice, prije stavljanja ih kratko uvaljaj u jestivi škrob.

5. Peci kolač u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25-30 minuta te potom ostavi da se ohladi. Vrijeme pečenja varira od pećnice do pećnice! Kolač je gotov kad više nije mekan u sredini. Napravi test sa čačkalicom.

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dobar kolač za ljetna popodneva