- Ove ukusne i voćne šnite od bobica spravit ćeš brzo i jednostavno, a oduševit ćeš svakog gosta
- Kombinacija voćnog i slatkog okusa čini ovaj kolač savršenim ljetnim receptom
- Donosimo ti recept za slasticu koji ćeš sigurno spremiti u knjižicu omiljenih kolača
Ove ukusne šnite sastoje se od biskvita, prozračne kreme i voćnog topinga od bobica. Osim toga, kod svakog zalogaja osjeti se lagana nota limuna. Ima li što bolje za ljeto? Isprobaj ovaj jednostavan i brzi recept…
Sastojci
Za tijesto:
• 80 g jogurta od vanilije ili bobičastog voća (alternativno može i običan jogurt)
• 100 g maslaca (omekšalog)
• 1 pakiranje vanilin šećera
• 50 g šećera u prahu
• 10 g jestivog škroba
• ½ žličice praška za pecivo
• 1 prstohvat soli
• oko 180 g brašna
Za kremu:
• 100 g bobičastog voća (jedna sorta ili miješane)
• 380 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
• 20 g jestivog škroba
• 3 jaja
• 80 ml soka od limuna (svježe iscijeđenog)
• malo naribane kore od limuna
Inače: i zamrznute bobice mogu se koristiti za ovaj recept. Jednostavno ih prije korištenja odmrzni.
Priprema
1. Pomiješaj jogurt, šećer u prahu, maslac, sol i vanilin šećer. Zatim dodaj škrob, brašno i prašak za pecivo te miješaj dok ne nastane fino tijesto.
2. Zamijesi tijesto te stavi u kalup obložen papirom za pečenje- Pri tome tijesto pritisni u uglove kako bi se ispunio cijeli kalup. Peci u pećnici na 150 stupnjeva 15-20 minuta. Zatim ostavi da se ohladi.
3. Za kremu pomiješaj jaja, naribanu koru od limuna i kondenzirano mlijeko. Dodaj škrob i sok od limuna te miješaj dok ne nastane gusta smjesa.
4. Stavi kremu na ohlađeni biskvit u limu za pečenje te po njoj raspodijeli bobice. Ako koristiš odmrznute bobice, prije stavljanja ih kratko uvaljaj u jestivi škrob.
5. Peci kolač u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25-30 minuta te potom ostavi da se ohladi. Vrijeme pečenja varira od pećnice do pećnice! Kolač je gotov kad više nije mekan u sredini. Napravi test sa čačkalicom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.