- Ovaj recept koji uveseljava cijelu obitelj dolazi s krajnjeg sjevera Njemačke
- Frizijska torta spravlja se brzo poput munje, a može se spraviti od samo nekoliko sastojaka
- Veliki plus je i da će ti ovaj brzi recept uvijek uspjeti
Kad pomisliš na kolače, misliš li na sate pečenja, miksanja, miješanja i čišćenja u kuhinji? Ovaj recept za frizijski kolač naučit će te da se može i drugačije. Frizijska torta smatra se najbržim receptom za tortu na svijetu, izgleda sjajno na stolu i uvijek uspijeva. Uživaj!
Sastojci:
• 2 role lisnatog tijesta iz hladnjaka
• 30 g šećera
• 150 g musa od šljiva
• 2 pakiranja učvršćivača za šlag
• 2 pakiranja vanilin šećera
• 400 g vrhnja za šlag
• po želji malo šljivovice
• malo masnoće
Priprema
1. Najprije razvaljaj lisnato tijesto da dobiješ 2 biskvita. Kako bi to napravila, izvadi najprije lisnato tijesto iz ambalaže i ostavi da malo odstoji.
2. Zatim ga pažljivo razvaljaj na veličinu za kalup za torte promjera 24 ili 26 cm, premaži s malo masnoće i ostavi da se peče u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta na 160 stupnjeva. Isto napravi i s drugim biskvitom od lisnatog tijesta.
3. Izvadi lisnato tijesto iz pećnice i stavi na okrugli pladanj za torte te premaži musom od šljiva. Po želji u mus od šljiva možeš dodati malo šljivovice. Stavi potom kalup s oprugom.
4. Stavi vrhnje u zdjelu i postupno dodaj učvršćivač za šlag i šećer te tuci ručnim mikserom dok ne nastane čvrst šlag.
5. Čim se šlag stisne, premaži ga preko musa od šljiva, zagladi i stavi u hladnjak.
6. Drugo pečeno lisnato tijesto nareži na 12 komada, pospi šećerom u prahu i raspodijeli po torti.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.