Life&style

Najukusniji kolač od pudinga i jagoda koji budi uspomene na djetinjstvo

  • Nikako da se zasitimo jagoda, a osobito finih kolača s ovim slatkim, mirisnim, crvenim ljepoticama 
  • Kolač od jagoda uvijek je hit na stolu, a u kombinaciji s finom kremom od pudinga postaje posebno sočan
  • Ovaj kolač s pudingom i jagodama doista je prekrasna svježa ljetna poslastica - moraš je probati!

Pahuljasti biskvit s finom kremom od pudinga i svježim jagodama - ovo su sastojci za vjerojatno najbolji kolač od jagoda ikada. Ovaj kolač možeš peći u limu ili u kalupu za tortu – odluči sama! Bit će ukusan u svakom slučaju…

Sastojci 

Za tijesto: 

• 3 jaja

• 150 g otopljenog maslaca

• 150 g brašna

• 150 g šećera

• 1 vanilin šećer

• 1 žličica praška za pecivo

Za kremu od pudinga i preljev:

• 500 ml mlijeka

• 1 paket praška za puding od vanilije

• 2 žlice šećera

• 500 g svježih jagoda

• 1 pakiranje prozirne glazure za kolače

 | Autor: Unsplash/Diliara Garifullina Unsplash/Diliara Garifullina
Možda vas zanima Hrskav na vrhu, prozračan iznutra: Ovo je najbrži recept za crème brûlée, od samo 3 sastojka Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Pjenasto umuti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i prosij u smjesu od jaja. Sve dobro promiješaj. Na kraju umiješaj otopljeni maslac i izlij tijesto u dobro namašćeni kalup. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta dok ne porumeni.

2. Kad se biskvit ohladi, izvadi ga iz kalupa, stavi na pladanj i oko toga stavi obruč za tortu. 

3. Sada je vrijeme da napraviš puding: skuhaj ga s mlijekom i šećerom prema uputama na pakiranju – neka vrije dvije minute pa ga izlij na biskvit u obruč za tortu. Ostavi da se hladi nekoliko minuta. Za to vrijeme možeš oprati i očistiti jagode te ih narezati na komadiće. 

4. Zatim rasporedi jagode po kremi od pudinga. Ostavi kolač da se malo ohladi. Na kraju skuhaj glazuru od šećera i vode prema uputama na pakiranju i žlicom rasporedi glazuru po jagodama. Kolač stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.

Hugo šnite Možda vas zanima Ljetni aperitiv kao profinjeni kolač: Voćne Hugo šnite s bazgom i limetom Rubrika Life&style Life&style
Photo: Rewe
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    njam