Life&style
Žirafa rolada

Pahuljasto meka, čokoladna žirafa-rolada izgleda fenomenalno, a okus je još bolji

  • Budi iskrena – ovo je prvi put da si vidjela kolač nalik žirafi, zar ne?
  • Ova švicarska rolada izgleda kao slastičarsko remek-djelo za čiju bi pripremu profesionalcima morala platiti priličnu cijenu
  • Međutim, zapravo je jednostavan „uradi sam“ kolač koji ćeš spraviti s lakoćom i apsolutno voljeti!

Žirafa-rolada doista izgleda kao žirafin vrat. Ako to nije kreativno?! Ovo je definitivno recept za posebne prilike. Naime, ovaj kolač ne samo da izgleda sjajno, nego je i izvrsnog okusa.

Recept za žirafa roladu

Sastojci za roladu od 15 kriški:

• 5 jaja

• 1 prstohvat soli

• 185 g šećera

• 100 g brašna

• 1 žličica praška za pecivo

• 4 žlice mlijeka

• 2 žlice kakaa u prahu, bez dodanog šećera

• 1 pakiranje čokoladnog pudinga u prahu

• 300 ml mlijeka

• 200 g vrhnja za šlag

• 2 banane

 | Autor: SPAR SPAR Foto: SPAR, žirafa-rolada

Možda vas zanima 10 kriški za 30 minuta - jednostavan i prefin recept za doručak iz našeg djetinjstva Rubrika Life&style Life&style

Žirafa rolada - priprema:

1. Odvoji bjelanca i žumanca. Stuci bjelanca s prstohvatom soli u čvrsti snijeg uz dodavanje 125 g šećera. Kratko umiješaj žumanca. Pomiješaj brašno i prašak za pecivo. Prosij u smjesu od jaja i pažljivo dodaj 2 žlice mlijeka.

2. Gotovo 1/3 tijesta stavi u vrećicu za tijesto s malim nastavkom. Na lim obložen papirom za pečenje rasporedi šaru u obliku vrata žirafe. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici (gore/dolje: 200 stupnjeva, ventilatorska pećnica: 180 stupnjeva) oko 2 minute.

3. U međuvremenu prosij kakao na preostalu smjesu od jaja i pažljivo dodaj 2 žlice mlijeka. Izvadi lim za pečenje iz pećnice. Po vrhu ravnomjerno rasporedi čokoladnu smjesu. Peci u zagrijanoj pećnici na istoj temperaturi oko 10 minuta.

4. Čistu kuhinjsku krpu pospi šećerom. Okreni list tijesta i pažljivo odlijepi papir za pečenje. Drugom krpom pažljivo okreni list tijesta i zarolaj ga s kraće strane krpom. Ostavi da se ohladi.

5. Prašak za puding pomiješaj sa 60 g šećera, umiješaj u 100 ml mlijeka dok smjesa ne postane glatka. Zakuhaj 200 ml mlijeka, umiješaj prašak za puding. Ostavi da lagano krčka oko minute uz miješanje. Makni s vatre i ulij u zdjelu. Ostavi da se ohladi te nekoliko puta promiješaj.

6. Stuci čvrsti šlag i umiješaj u puding. Pažljivo razmotaj list tijesta. Odozgo izlij puding i rasporedi ga ravnomjerno.

7. Oguli banane te odreži krajeve. Stavi banane na kraći kraj i ponovno smotaj. Ostavi da se hladi oko 2 sata.

 | Autor: YouTube YouTube Foto: YouTube, žirafa-rolada

Možda vas zanima Drukčiji (i bolji) kolač od mrkve, s ananasom i tako finom bijelom glazurom Rubrika Life&style Life&style
Photo: Dr. Oetker
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    prekrasno