- Ako još tražiš kolač koji će oduševiti goste za uskršnje blagdane, imamo izvrstan prijedlog
- Ovaj kolač od mrkve s voćnim twistom zasigurno će biti hit uskršnjeg stola
- Osim što je fenomenalnog okusa, privlačit će poglede velikih i malih gurmana
Ovaj bogati, sočni kolač idealna je uskršnja slastica za grickanje bez grižnje savjesti. Naime, gotovo da nema masnoća, a sadrži i vrlo malo kalorija. Budući da je toliko pun mrkve, ananasa i orašastih plodova, sličan je voćnom kruhu. Za najbolji okus ispeci kolač dan unaprijed.
Kolač od mrkve s ananasom - recept
Sastojci za kolač od mrkve s ananasom:
Tijesto:
• 240 g višenamjenskog brašna
• 2 žličice sode bikarbone
• 2 žličice mljevenog cimeta
• ½ žličice soli
• 2 jaja
• 150 g bijelog šećera
• 180 ml mlaćenice
• 180 ml nezaslađenog umaka od jabuka
• 2 žlice biljnog ulja
• 2 žličice ekstrakta vanilije
• 300 g naribane mrkve
• 220 g nasjeckanih pekan oraha
• 1 limenka (235 ml) nasjeckanog ananasa u soku, ocijeđen, a sok sačuvan
Glazura:
• 225 g kremastog sira
• 1 žlica sačuvanog soka od ananasa
• 450 g šećera u prahu
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• 1 prstohvat soli
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva Celzija. Namaži posudu za pečenje veličine (22 x 33 cm) uljem.
2. U zdjelu prosij brašno, sodu bikarbonu, cimet i 1/2 žličice soli. Lagano umuti jaja u zdjeli, dodaj bijeli šećer, mlaćenicu, umak od jabuka, ulje i 2 žličice ekstrakta vanilije te dobro promiješaj. Pomiješaj smjesu mlaćenice, mrkvu, pekan orahe i ocijeđeni ananas sa smjesom od brašna pa ulij u pripremljenu posudu.
3. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici 45 do 50 minuta. Ohladi kolač u posudi za pečenje na rešetki (ostavi oko sat vremena). Čvrsto pokrij posudu plastičnom folijom te ostavi u hladnjaku najmanje 8 sati ili preko noći.
4. U zdjeli izmiksaj sir i 1 žlicu soka od ananasa dok ne postane glatka, a potom dodaj slastičarski šećer, 1 žličicu ekstrakta vanilije i 1 prstohvat soli te tuci dok glazura ne postane glatka. Premaži kolač glazurom. Ukrasi po želji uskršnjim motivima.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.