Life&style

Drukčiji (i bolji) kolač od mrkve, s ananasom i tako finom bijelom glazurom

  • Ako još tražiš kolač koji će oduševiti goste za uskršnje blagdane, imamo izvrstan prijedlog
  • Ovaj kolač od mrkve s voćnim twistom zasigurno će biti hit uskršnjeg stola 
  • Osim što je fenomenalnog okusa, privlačit će poglede velikih i malih gurmana 

Ovaj bogati, sočni kolač idealna je uskršnja slastica za grickanje bez grižnje savjesti. Naime, gotovo da nema masnoća, a sadrži i vrlo malo kalorija. Budući da je toliko pun mrkve, ananasa i orašastih plodova, sličan je voćnom kruhu. Za najbolji okus ispeci kolač dan unaprijed.

Kolač od mrkve s ananasom - recept

Sastojci za kolač od mrkve s ananasom:

Tijesto: 

• 240 g višenamjenskog brašna

• 2 žličice sode bikarbone

• 2 žličice mljevenog cimeta

• ½ žličice soli

• 2 jaja

• 150 g bijelog šećera

• 180 ml mlaćenice

• 180 ml nezaslađenog umaka od jabuka

• 2 žlice biljnog ulja

• 2 žličice ekstrakta vanilije

• 300 g naribane mrkve

• 220 g nasjeckanih pekan oraha 

• 1 limenka (235 ml) nasjeckanog ananasa u soku, ocijeđen, a sok sačuvan

Uskršnji keksići Možda vas zanima Jednostavan uskršnji recept: Ove zečiće i pisanice napravit ćemo od samo 3 sastojka Rubrika Life&style Life&style

Glazura:

• 225 g kremastog sira

• 1 žlica sačuvanog soka od ananasa

• 450 g šećera u prahu

• 1 žličica ekstrakta vanilije

• 1 prstohvat soli

Kolač od mrkve | Autor: Unsplash/Charlie Harris Unsplash/Charlie Harris Kolač od mrkve

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva Celzija. Namaži posudu za pečenje veličine (22 x 33 cm) uljem.

2. U zdjelu prosij brašno, sodu bikarbonu, cimet i 1/2 žličice soli. Lagano umuti jaja u zdjeli, dodaj bijeli šećer, mlaćenicu, umak od jabuka, ulje i 2 žličice ekstrakta vanilije te dobro promiješaj. Pomiješaj smjesu mlaćenice, mrkvu, pekan orahe i ocijeđeni ananas sa smjesom od brašna pa ulij u pripremljenu posudu.

3. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici 45 do 50 minuta. Ohladi kolač u posudi za pečenje na rešetki (ostavi oko sat vremena). Čvrsto pokrij posudu plastičnom folijom te ostavi u hladnjaku najmanje 8 sati ili preko noći.

4. U zdjeli izmiksaj sir i 1 žlicu soka od ananasa dok ne postane glatka, a potom dodaj slastičarski šećer, 1 žličicu ekstrakta vanilije i 1 prstohvat soli te tuci dok glazura ne postane glatka. Premaži kolač glazurom. Ukrasi po želji uskršnjim motivima. 

Složenac od kroasana Možda vas zanima Za uskršnji doručak: Složenac od kroasana jednostavna je i originalna slastica Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash/Cristina Matos
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    mljac