Life&style
Složenac od kroasana

Za uskršnji doručak: Složenac od kroasana jednostavna je i originalna slastica

  • Kroasani su omiljeno slatko pecivo koje je najčešće priuštimo za doručak
  • Međutim, jesi li ikada jela kroasane kao složenac, odnosno složenac od kroasana?
  • Spravlja se doista jednostavno i brzo, a izmamit će osmijehe na lica malih i velikih ljubitelja slatkog

Za uskrsni doručak se kod nas tradicionalno okupi cijela obitelj za bogatim stolom na kojem se posluži šunka, sir, mladi luk, rotkvice, francuska salata i, naravno, kuhana jaja. Ali, na blagdane se poslužuju i razne slastice.

Još je malo više od dva tjedna do Uskrsa, ali već sada imamo slatku ideju koja će ostaviti fantastičan dojam za uskršnjim stolom za doručak. Recept je doista nevjerojatno jednostavan. Sve što trebaš su zamrznuti kroasani, posuda za pečenje i nekoliko sastojaka koje vjerojatno već imaš u hladnjaku.

Osim toga, ne moraš čekati Uskrs kako bi uživala u ovom božanstvenom kroasan-kolaču… 

Složenac od kroasana | Autor: Instagram @marias_foodstyle Instagram @marias_foodstyle Složenac od kroasana

Foto: Recepttura, torta Jogurtica s voćem Možda vas zanima Recept za tortu 'Jogurticu': lagana i osvježavajuća voćna torta by Recepttura Rubrika Life&style Life&style

Složenac od kroasana - recept

Sastojci (za 1 posudu za pečenje):

• 8 nepečenih zamrznutih kroasana

• 30 g nasjeckanih lješnjaka

• 1 vanilin šećer

• mekani maslac za mazanje

• 400 ml mlijeka

• 2 jaja

• voćni namaz

• svježe bobičasto voće (npr. jagode, borovnice…)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝔼𝕝𝕒 (@elarama)

Složenac od kroasana - priprema:

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje). Premaži veću posudu za pečenje mekim maslacem.

2. Prereži kroasane po dužini pa premaži pekmezom ili marmeladom po izboru. Zatim ponovno složi kroasane u jedan komad te poslaži u posudu za pečenje, po potrebi podreži da popuniš praznine. Između pospi nasjeckanim lješnjacima.

Savjet: Ne voliš marmeladu? Onda premaži kroasane čokoladnim namazom!

3. Pjenasto izmiksaj mlijeko, jaja i vanilin šećer pa prelij preko kroasana. Neka sve odstoji 15-ak minuta. Zatim peci u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta. Ostavi da se ohladi u posudi oko 10 minuta pa posluži mlako sa svježim bobičastim voćem.

Možda vas zanima Okrugli kroasani su preplavili društvene mreže, a Antonia Jagodić donosi jednostava recept Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @elarama
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlično