Life&style

Okrugli kroasani su preplavili društvene mreže, a Antonia Jagodić donosi jednostava recept

Izvorno stvoreni u popularnoj pekarnici Lafayetteu u New Yorku, okrugli kroasani imaju čvrsto smotani krug od tijesta za kroasane, a napunjeni su kremom i preliven glazurom. Iako nažalost, posjet Lafayetteu nije moguć kada god se zaželimo ovog jela, okrugli kroasani ipak jesu. Nikada ih nije bilo lakše napraviti u vlastitiom domu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lafayette (@lafayette380)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Swish Rolls (@swishrolls.sg)

 

Ovaj kroasan je u vrlo kratkom roku postao viralan, a gotovo da nema većeg grada na svijetu u koji ga neka od pekarnica nije nije uvela u ponudu. U Zagrebu ga je prvi u ponudu uveo Balance brunch, a nama je za oko zapeo recept koji je objavila food blogerica Antonia Jagodić na svom Instagram profilu. Recept je brzi i jednostavan, a za izradu ne trebaš biti majstor za slastice.

Recept za okrugli kroasan by Antonia Jagodić

Sastojci za okrugli kroasan:

  •  lisnato tijesto
  • žlica šećera
  • čokolada po želji

Okrugli kroasan - priprema:

1. Stavi lisnato tijesto na papir za pečenje i pospi po njemu šećer.

2. Izreži tijesto na trakice jednake veličine i zarolaj jednu na drugu. 

3. Zatim zarolano tijesto stavi na na lim obložen papirom za pečenje i oko njega stavi kalup, ali pazi da ne dodiruje tijesto. A sve zajedno pokrij s poklopcem.

4. Peci na 180 stupnjeva Celzija oko sat vremena. 

5. Kada je gotovo prelij po njemu otopljenu čokoladu.

6. Kroasan možeš napuniti smjesom po želji ili uživati u ovoj jednostavnijoj i bržoj opciji.

 

Možda vas zanima Kroasan u obliku kocke novi je svjetski hit, rijeke ljudi svakog se dana slijevaju kako bi ga probale Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @lafayette380
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    mljac mljac