- Kroasan, mnogima omiljeno pekarski proizvod s godinama je dobio brojne izvedenice
- Čini nam se kako koji god miks ovog proizvoda da osvane, u trenutku postane hit
- Mi smo pronašli recept za njegovu trenutno najpopularniju verziju - onu okruglu
- Pročitaj više: Volimo krafne, a volimo i kroasane? Onda treba isprobati 'doissante'! Evo gdje jesti ove "križance"
Izvorno stvoreni u popularnoj pekarnici Lafayetteu u New Yorku, okrugli kroasani imaju čvrsto smotani krug od tijesta za kroasane, a napunjeni su kremom i preliven glazurom. Iako nažalost, posjet Lafayetteu nije moguć kada god se zaželimo ovog jela, okrugli kroasani ipak jesu. Nikada ih nije bilo lakše napraviti u vlastitiom domu.
Ovaj kroasan je u vrlo kratkom roku postao viralan, a gotovo da nema većeg grada na svijetu u koji ga neka od pekarnica nije nije uvela u ponudu. U Zagrebu ga je prvi u ponudu uveo Balance brunch, a nama je za oko zapeo recept koji je objavila food blogerica Antonia Jagodić na svom Instagram profilu. Recept je brzi i jednostavan, a za izradu ne trebaš biti majstor za slastice.
Recept za okrugli kroasan by Antonia Jagodić
Sastojci za okrugli kroasan:
- lisnato tijesto
- žlica šećera
- čokolada po želji
Okrugli kroasan - priprema:
1. Stavi lisnato tijesto na papir za pečenje i pospi po njemu šećer.
2. Izreži tijesto na trakice jednake veličine i zarolaj jednu na drugu.
3. Zatim zarolano tijesto stavi na na lim obložen papirom za pečenje i oko njega stavi kalup, ali pazi da ne dodiruje tijesto. A sve zajedno pokrij s poklopcem.
4. Peci na 180 stupnjeva Celzija oko sat vremena.
5. Kada je gotovo prelij po njemu otopljenu čokoladu.
6. Kroasan možeš napuniti smjesom po želji ili uživati u ovoj jednostavnijoj i bržoj opciji.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.