Life&style
Uskršnji keksići

Jednostavan uskršnji recept: Ove zečiće i pisanice napravit ćemo od samo 3 sastojka

  • Ovi hrskavi uskršnji kolačići doslovno se tope u ustima
  • Brzo se pripremaju, a sastoje se od samo tri jednostavna sastojka
  • A ako imaš malo vremena i volje, možeš ih prigodno ukrasiti da budu atrakcija uskršnjeg stola

Uskršnji blagdani nam se brzo približavaju. Svi oni koji su još u potrazi za simpatičnim slatkim poklonom koji će ponijeti na uskršnji ručak ili žele iznenaditi svoje goste, svakako se trebaju sjetiti ovog „SOS recepta“ - brzih uskršnjih kolačića od samo tri sastojka.

Slatko iznenađenje u uskršnjoj košarici

Šareno obojena uskršnja jaja, šunka i francuska salata su među klasicima uskršnjeg doručka. Ali, nakon toga centralno mjesto zauzimaju razne uskršnje slastice. A ovi uskrsni kolačići od 3 sastojka mogu se spraviti vrlo jednostavno i brzo, privlačni su oku, a i nepcima.

S kalupima za uskršnje kolačiće u obliku jaja, zečića, pilića i sl. možeš u tren oka imati puno kolačića u pećnici kako bi zasladila uskršnje blagdane. Oduševit će se i stari i mladi! Uskrsni kolačići izvrsni su za uskrsni doručak ili popodnevnu kavu te su idealni za punjenje uskrsne košarice.

Oreo browniji Možda vas zanima Ovo su najjednostavniji Oreo browniji na svijetu, potrebna su samo 3 sastojka Rubrika Life&style Life&style

Uskrsni recept: brzi uskrsni kolačići od 3 sastojka

Sastojci:

• 250 g brašna (tip 405)

• 100 g šećera

• 175 g hladnog maslaca

 | Autor: Instagram @cafebylaimonda Instagram @cafebylaimonda Foto: Instagram @cafebylaimonda

Priprema

1. Od brašna, šećera i maslaca umijesi glatko tijesto.

2. Tijesto za uskršnje kolačiće oblikuj u dvije kugle, pokrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak na najmanje 30 minuta.

3. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva (gore/dolje). Izvadi prvu kuglicu tijesta iz hladnjaka i pričekaj malo dok ne postigne sobnu temperaturu. Zatim pažljivo razvaljaj na pobrašnjenoj radnoj površini i izreži uskršnje kolačiće s pomoću kalupa u obliku po želji.

4. Uskrsne kolačiće stavi na lim obložen papirom za pečenje i peci ih dok ne porumene (oko 12 minuta). Isto to ponovi s preostalim tijestom.

Savjet: Uskrsne kolačiće od 3 sastojka možeš nakon pečenja šareno ukrasiti. Za to su prikladne šarene šećerne perlice ili miješana glazura od šećera u prahu i malo limunovog soka (i boje za hranu – daj svojoj mašti na volju). 

 | Autor: Instagram @cafebylaimonda Instagram @cafebylaimonda Foto: Instagram @cafebylaimonda

Možda vas zanima Ukusna panna cotta s malinama i pistacijama u glavnoj ulozi koju jedva čekamo probati Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @alpsteincookies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    super