Life&style

Izgledaju preslatko, a recept ne može biti jednostavniji: Evo kako napraviti šarmantna uskršnja gnijezda

  • Kako bismo uštedjeli dragocjeno vrijeme svima onima koji su planu imali sjesti i prokopati najzanimljivije ideje i recepte za uskršnje dekoracije i slastice, počeli smo ih, za njih, polagano prikupljati dovoljno rano
  • Apsolutno su nas oduševila čokoladna gnijezda sa šarenim jajcima koja, osim što izgledaju apsolutno preslatko, ne mogu biti jednostavnija za izradu
  • Najbolji dio cijele priče? Recept nam ostavlja slobodu na ih napravimo od sastojaka baš po svom ukusu

U ova moderna vremena u kojima se sve manje stignemo baviti čak i stvarima koje su nam na 'to do' listi, a kamoli onime čime bismo htjeli, imamo tendenciju hrpu stvari obavljati u zadnji čas. Evo, baš sam prošlog tjedna uskladištila češere, baze za vijence, borove od stiropora i ostala čuda koja sam nadobudno kupila u hobby art shopu sa željom da samostalno izradim najljepše božićne dekoracije, a koje, pogađate, na kraju nisam stigla napraviti. Naći će se za iduću Božić, a nadam se da će se naći i nešto više slobodnog vremena.

Baš kako bismo uštedjeli dragocjeno vrijeme svima onima koji su planu imali sjesti i prokopati najzanimljivije ideje i recepte za uskršnje dekoracije i slastice, počeli smo ih, za njih, polagano prikupljati dovoljno rano. Slastica koja nas je apsolutno oduševila? Čokoladna gnijezda sa šarenim jajcima. Osim što izgledaju apsolutno preslatko, ne mogu biti jednostavnija za izradu, a k tome nam ostavljaju slobodu na ih napravimo od sastojaka baš po svom ukusu. 

Možda vas zanima Krafna s okusom Mars čokoladice? Nismo očekivali ni u najluđim snovima, ali odmah ćemo probati Rubrika Life&style Life&style

Štoviše, u njihovoj nam je izradi dana tolika sloboda da uputa i sastojaka kojih se moramo pridržavati gotovo da i nema, a jedino bez čega se nikako ne može je svima nam omiljena čokolada. Na nama je da odlučimo želimo li koristiti mliječnu ili tamnu, a mnogi se slažu da je najukusnija kombinacija upravo obje vrste. 

 | Autor: Instagram @nourishandtempt Instagram @nourishandtempt Foto: Instagram @nourishandtempt

Osim čokolade, potrebno nam je nešto što će gnijezdima dati izgled grančica, blata i ostalih komponenti i što će vizualno najbolje oponašati prirodnu strukturu gnijezda, a opcija među kojima možemo birati nudi se i više no dovoljno. Orašasti plodovi, sjemenke, žitarice, kokosovo brašno, sušeno voće i pahuljice svi su redom dobrodošli, a jedino što vrijedi imati na umu je da ne postoji dobitna kombinacija i ne postoji sastojak s kojim ćemo pogriješiti. 

Možda vas zanima Zagrebe, što se čeka?! I mi želimo kavu posluženu u krafni premazanoj Nutellom! Rubrika Life&style Life&style

Već smo spomenuli da sam postupak pripreme ne može biti jednostavniji. Pečenja nema, a sve što je potrebno učiniti je odabrati željene sastojke, dodati ih u rastopljenu čokoladu te zatim oblikovati gnijezda. Nema pravila koliko ćemo točno čega dodati, no znat ćemo da je nečokoladnih sastojaka dovoljno kada smjesta postane pregusta za miješanje. 

 | Autor: Instagram @jessie.bakes.cakes Instagram @jessie.bakes.cakes Foto: Instagram @jessie.bakes.cakes

Što se pak samog oblikovanja gnijezda tiče, na raspolaganju su nam dvije opcije - smjesom puniti kalupe za muffine ili pak gnijezda oblikovati rukama po želji, ukoliko želimo da su prirodnijeg odnosno neurednijeg dojma. Jednom kada ih sve oblikujemo i iskoristimo pripremljenu smjesu, sve što nam preostaje je ubaciti gnijezda u hadnjak kako bi se sastojci što bolje povezali, a gnijezda što više očvrsnula te ih u konačnici prije serviranja napuniti šarenim čokoladnim jajcima. U svim receptima na koje smo naišli korištena su kupovna jajca koja se uoči Uskrsa može pronaći u vjerojatno svakom dućanu, no okladili bismo se da negdje u bespućima interneta postoji recept i za home made varijantu. I bez brige, iskopat ćemo i njega!

Photo: Instagram @jessie.bakes.cakes
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    fino