- Crème Brûlée, ukusni francuski desert u slobodnom prijevodu znači 'spaljena krema'
- Ukusna je kombinacija nježne kreme s okusom vanilije i hrskavog sloja karamele te popularan desert diljem svijeta
- Međutim, mi imamo recept za maksimalno jednostavno varijantu ovog deserta, za koju ti je potrebno samo tri sastojka
Crème Brûlée, francuska slastica poznata diljem svijeta o obično se sastoji od kremaste, lagano zaslađene smjese jaja, prekrivene tankim slojem karameliziranog šećera. Postoje brojni recepti za ovaj kolač, a postoje i brojni trikovi kako pojednostavniti i skratiti kuhanje ili pečenje određenog jela na internetu. Ovaj brzi i jednostavni recept za crème brûlée posebno nam se svidio jer ti ne treba ni vrhnje ni skupe mahune vanilije. I nema dodatnog plamenika za karamelizaciju šećera. Briljantno, zar ne?
Za dvije porcije potrebno je samo:
• 2 šalice sladoleda od burbon vanilije
• 2 žumanca
• 2 žličice šećera
Za ovu varijantu deserta crème brûlée potreban je sladoled od vanilije, jer sadrži sastojke potrebne za crème brûlée: vrhnje, mlijeko, šećer i mljevene mahune vanilije i/ili aromu vanilije.
Priprema:
Najprije otopi sladoled u mikrovalnoj pećnici pa umiješaj žumanca. Zatim izlij smjesu u male vatrostalne zdjelice. Stavi ih u lim napunjen vodom (voda bi trebala dosezati otprilike do polovice zdjelica) i ostavi u pećnici 40 do 50 minuta na 170 stupnjeva (grijač gore/dolje).
Zatim gotovu kremu prekrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak na oko dva sata. Prije posluživanja otopi šećer u tavi na srednjoj vatri i brzo prelij u tankom (!) sloju preko kreme.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.