- Obožavamo slatko, ali kome se daju uvijek peći kolači?
- Zato je tu fantastično rješenje, puding keks torta gotova za tren i taaako ukusna
- Recept nam je dala Marija Mazalin, gastro influencerica, a znamo i gdje je našla ovo predivno posuđe za serviranje
Ako razmišljaš kakav desert bi mogla pripremiti za vikend, imamo super rješenje! Neće ti uzeti puno vremena, priprema neće biti komplicirana, a rezultat će biti slastan... i s dozom nostalgije. Sigurno si kao dijete voljela kolač od pudinga i keksa, a taj malo zaboravljeni recept gastro influencerica Marija Mazalin je vratila iz zaborava i podignula ga na višu razinu.
Pripremila je puding keks tortu koju je uz to servirala na predivnom pladnju i poslužila na très chic tanjuriću! Znamo gdje je Marija pronašla posuđe, i to ćemo ti otkriti, ali prvo - recept!
Sastojci:
- 2 pudinga od čokolade
- 1l mlijeka
- 5 banana
- sirup od naranče (od kojeg se pravi sok)
- 400g petit keksa
- 200g tamne čokolade za kuhanje
- 150g slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
1. Napravite puding prema uputama na pakiranju
2. Kekse kratko umočite u sirup od naranče, na njih posložite tanko narezanu bananu i redajte ih u kalup
3. Druga opcija je da prvo poredate kekse umočene u sirup, s unutarnje strane sve premažete slojem pudinga i onda na njega "nalijepite" tanko narezanu bananu i tako u krug.
4. Napravite ganache tako da na pari otopite i miješate tamnu čokoladu i slatko vrhnje (sobne temperature ili lagano ugrijano) dok se lijepo ne poveže.
5. Prelijte tortu ganacheom i stavite na hlađenje 2 sata ili više.
Vikendom dolaze gosti i sigurno ćeš ih oduševiti ovom poslasticom, ali i tebi će pasati nakon nedjeljnog ručka ili uz bingeanje serije. Zato, isprobaj ovu finu, kremoznu tortu i uživaj.
Postolje za tortu, tanjur, nož i vilica uz koje je Marija servirala čokoladnu ljepoticu je iz @tognana_hr, baš kao i mikser s kojim je miješala kremu. Tognana je talijanski brend koji privlači pažnju sve zahtjevnijeg potrošača nizom proizvoda visokokvalitetne izvedbe. Tognana ima velik širok izbor posuđa za jelo i čaša, pribora za jelo, noževa... Od šalica za doručak do teglica za kavu, sol, šećer ili kekse, Tognana stolni pribor odiše sofisticiranim talijanskim dizajnom, baš kao i širok raspon lonaca, tava, roštilj tava i zdjela za pečenje, a tu je i kuhinjski tekstil - stolnjaci, nadstolnjaci, podmetači, kuhinjske krpe, pregače, rukavice, hvataljke i jastuci.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.