- Ukusan desert ne mora biti neka super komplicirana torta ili kolač
- Također može biti jednostavan - poput ovog recepta za 'Milchmädchen kolač', tj. kolač mljekarica
- Radi se brzo i ne treba ti pećnica…
Od ovog kolača će ti se srce topiti pri svakom zalogaju, jer podsjeća na djetinjstvo i bezbrižna vremena. Mješavina hrskavih keksa s maslacem, svježe kreme i nježnog čokoladnog preljeva spaja se u ustima i stvara jedinstvenu kombinaciju. A što je najbolje pri tome: ne moraš čak ni peći ovu rajsku slasticu.
Ovaj recept za Milchmädchen kolač ne sadrži dodatni šećer. Naime, šećer se već krije u slatkom kondenziranom mlijeku i keksima. Popis sastojaka je vrlo jednostavan: za pripremu ovog kolača bez pečenja za potrebno ti je samo 5 sastojaka…
Kolač mljekarica - sastojci:
• 700 g keksa s maslacem (npr. petit beure keksi)
• 600 g vrhnja za šlag
• 4 pakiranja učvršćivača za šlag
• 250 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
• 300 g svježeg krem sira
Ako želiš, kolač na kraju možeš ukrasiti svježim bobičastim ili drugim voćem po želji.
Kolač mljekarica - priprema:
1. Tuci vrhnje pola minute mikserom. Dodaj 2 pakiranja učvršćivača i tuci dok šlag ne postane čvrst.
2. Ostala dva paketa učvršćivača za šlag pomiješaj sa svježim sirom i kondenziranim mlijekom ručnim mikserom.
3. Umiješaj šlag.
4. Dublji lim (oko 32 x 22 cm) obložen papirom za pečenje obloži slojem keksa. Premaži slojem kreme. Ponovi sve to naizmjenično u nekoliko slojeva te završi s kremom.
5. Kolač ostavi da se hladi preko noći ili najmanje 6 sati.
6. Gornji sloj kreme ukrasi mrvicama keksa ili voćem te posluži.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.