- Recept za ovu prefinu čokoladnu tortu čine samo dva sastojka!
- Toliko je jednostavna, a neopisivo ukusna da nas ne čudi što je postala viralna
- Osim što je fina, ona je i zdrava, a mogu ju jesti i vegani - jednostavno savršen izbor za svakoga!
- Pročitaj više: Hrskav na vrhu, prozračan iznutra: Ovo je najbrži recept za crème brûlée, od samo 3 sastojka
Internet je prepun raznih, jedinstvenih i ukusnih recepata, no jedan je posebno zaokupio svačiju pozornost. Ne događa se često da naiđemo na recept koji je toliko jednostavan, a da je rezultat neopisivo ukusan. To je savršen recept i za one koji tek počinju svoje slastičarsko putovanje, a obožavat će ga raditi i iskusniji slastičari koji traže brzu i jednostavnu opciju. Ova torta, za koju su potrebna samo dva sastojka, više je od pukog trenda, ona je dokaz činjenice da recept ne mora biti kompliciran da bi bio ukusan. Bez otmjenih tehnika, bez kompliciranih koraka, samo dva sastojka i malo vremena je sve što ti je potrebno da ga napraviš.
Foto: Canva
Torta od batata i tamne čokolade
Radi se o viralnoj torti od batata i čokolade koja je poput najsavršenijeg moussea, koja će nesumnjivo postati favorit u svačijem domu. Ukusni batat, u kombinaciji s tamnom čokoladom, stvara baršunasti desert savršen za bilo koju prigodu ili za zasladiti život bilo koji dan jer je za njezinu pripremu potrebno minimalno truda. Prepusti se ovom dekadentnom desertu s dodatnim blagodatima hranjivog batata koji je bogat vitaminima A i C. Food blogerica Sanja Zelenović već je podijelila svoju verziju recepta za ovu tortu na svom Instagram profilu, a u nastavku donosimo detalje ako ju i ti poželiš isprobati.
Čokoladna torta od batata - sastojci:
- 400 g pečenog batata
- 200 g tamne čokolade
- 80-100 g tamne čokolade (možeš joj dodati 1-2 žlice kokosovog ulja za sjaj ili malo mlijeka za mekši sloj)
- Po želji možeš ukrasiti tortu sjeckanim pečenim lješnjacima
Čokoladna torta od batata - priprema:
Batat je prvo potrebno ispeći u pećnici na 220 stupnjeva Celzijevih dok ne omekani, otprilike 55 minuta. Potrebno ga je prepoloviti, izbosti vilicom odozgora i prekriti folijom da ostane sočan. Kad su gotovi, odstrani se kora i odvoji otprilike 400 g batata. Dok se batat peče, vrijeme možemo iskoristiti za otapanje 200 g crne čokolade koju ćemo potom dodati u onih 400 g batata i izmiksati u blenderu dok ne dobijemo kremastu smjesu.
Dobivenu mješavinu stavimo u kalup za tortu i ravnomjerno rasporedimo (imaj na umu da je ovo mjera za najmanji kalup, onaj promjera 16 cm). Potom se smjesa prelije otopljenom tamnom čokoladom. Ako želiš dodatno dekorirati tortu pospi malo nasjeckanih, pečenih lješnjaka uz rubove. Sve što je nakon toga potrebno je strpljenje dok se torta hladi i “steže” u hladnjaku. U njemu treba odstajati barem nekoliko sati ili, najbolje, preko noći.
Kako ovu tortu rade drugi korisnici društvenih mreža:
Watch on TikTok
Watch on TikTok
Watch on TikTok
Watch on TikTok
Watch on TikTok
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.