Life&style

Recept za Kinder Country tortu koja je gotova u samo 15 minuta - jedva čekamo probati!

U potrazi si za brzim i ukusnim desertom koji će ostaviti tvoje ukućane, prijatelje ili iznenadne goste oduševljenima tvojim kulinarskim umijećem? Na pravom si mjestu. Ova Kinder Country torta utjelovljenje je istoimenog deserta koji veliki broj nas podsjeća na djetinjstvo. Ona sadrži kombinaciju kremastih i hrskavih tekstura koje će oduševiti svačije nepce.

No, najbolji dio je taj što je gotova za samo 15 minuta, bez pečenja! To ju čini idealnom slasticom za one neočekivane goste ili okupljanja u zadnji čas, naravno, ako se dogodi da imaš sve potrebne sastojke kod kuće. Kako izgleda postupak kreiranja ove torte i što nam je sve potrebno da ju napravimo, otkrila je food blogerica, Antonia Jagodić, na svom Instagram profilu, a mi vam njezin video i detalje donosimo u nastavku.

Možda vas zanima 10 kriški za 30 minuta - jednostavan i prefin recept za doručak iz našeg djetinjstva Rubrika Life&style Life&style

Recept za Kinder Country tortu predviđen za kalup promjera 20 cm

Sastojci za podlogu:

  • 65 g ekspandirane riže (rižinih pahuljica)
  • 140 g otopljene čokolade
  • 1 žlica meda

Možda vas zanima Brzo i jednostavno: Victoria Beckham je otkrila recept za svoju omiljenu proljetnu salatu Rubrika Life&style Life&style

Sastojci za kremu:

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 80 g otopljene bijele čokolade
  • 70 g krem sirnog namaza
  • 2 žlice šećera u prahu

Priprema Kinder Country torte:

  1. Za podlogu prvo otopi čokoladu i dodaj joj žlicu meda. Nakon što se med dobro stopio s čokoladom, pomiješaj smjesu s rižinim pahuljicama.
  2. Kad se smjesa sjedini utisni ju u kalup promjera 20 centimetara. Na kraju je potrebno staviti podlogu u hladnjak da se stisne.
  3. Za kremu prvo pomiješaj vrhnje za šlag i šećer. Zatim u smjesu dodaj krem sirni namaz i dobro sjedini.
  4. Dodaj otopljenu bijelu čokoladu. Sve sastojke dobro izmiješaj dok smjesa ne postane glatka.
  5. Izvadi podlogu iz hladnjaka i na nju ravnomjerno rasporedi kremu. Po želji možeš i na vrh dodati još jedan tanki sloj čokolade i ekspandirane riže ili komadiće Kinder Country čokoladice.
  6. Potom tortu vrati u hladnjak i ostavi da se stisne. Prije rezanja i posluživanja najbolje je tortu ostaviti na sobnoj temperaturi kako bi podloga omekšala.

Možda vas zanima Drukčiji (i bolji) kolač od mrkve, s ananasom i tako finom bijelom glazurom Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @breathesloww
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlično