Life&style
Torta od jagoda

Imamo recept za najjednostavniju, ali i najfiniju klasičnu tortu od jagoda i šlaga

  • Počela je sezona jagoda i jako se veselimo raznim slasticama od ovog slatkog, neodoljivog voća
  • Mirisne i sočne jagode, nježni biskvit i fini šlag – lako možeš dočarati tortu od jagoda za svoj slatki stolić! 
  • Donosimo ti recept za klasičnu tortu od jagoda sa šlagom

Ne smatra se uzalud torta od jagoda sa šlagom klasikom. Tako je ukusna, a tako jednostavna – a i pojede se tako brzo. Osnovni recept je vrlo jednostavan. Ova torta od jagoda izgleda sjajno na nedjeljnom stolu nakon ručka uz kavu čak i bez kompliciranih dekoracija.

Torta od jagoda i šlaga - recept

Sastojci (za kalup promjera 26 cm)

Za biskvit:

• 4 jaja

• 3 žlice vruće vode

• 150 g šećera

• 2 pakiranja vanilin šećera

• 100 g brašna

• 100 g kukuruznog škroba

• 1 pakiranje praška za pecivo

Za nadjev:

• 800 g jagoda

• 600 ml vrhnja za šlag

• 2 pakiranja vanilin šećera

• 2 pakiranja učvršćivača za šlag

• 70 g šećera

Za ukrašavanje: 

• 200 ml vrhnja za šlag

• 1 pakiranje učvršćivača za šlag

• 1 pakiranje vanilin šećera

• listići badema

 | Autor: Dr. Oetker Dr. Oetker Foto: DR. Oetker

Možda vas zanima Crunchy choco cake: Hrskavi čokoladni kolač najnoviji je desertni trend iz Dubaija, imamo recept Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva °C (gornja/donja toplina ili 180 stupnjeva ventilator), namasti kalup za pečenje i stavi vrhnje za šlag u hladnjak.

2. Odvoji bjelanca od žumanaca u različite, čiste posude za miješanje. Stuci žumanca zajedno s vrućom vodom pomoću miksera da budu pjenasti. Zatim dodaj šećer i vanilin šećer i miješaj dok se šećer ne otopi i ne dobije krema.

3. Od bjelanaca stuci jako čvrst snijeg. Stavi snijeg na kremu. U manjoj zdjeli pomiješaj brašno, škrob i prašak za pecivo pa to prosij na snijeg. Sada sve pažljivo promiješaj, ulij u kalup i odmah peci 30 minuta. Zatim izvadi iz pećnice i ostavi da se ohladi.

4. Dok se biskvit hladi na rešetki, operi jagode i ukloni peteljke. Odvoji 19 jagoda otprilike jednake veličine, a ostale nareži na tanke ploške ili komadiće.

5. Zatim tuci vrhnje za šlag na srednjoj brzini 30 sekundi, zatim prebaci na veću brzinu i pospi vanilin šećerom, učvršćivačem i šećerom te istuci u čvrsti šlag. 

6. Ohlađeni biskvit prereži nožem dva puta vodoravno da dobiješ 3 sloja. Odvoji dvije trećine kreme.

7. Narezane jagode kratko umiješaj u kremu. Na pladanj za tortu stavi jedan od tri biskvita, premaži površinu polovicom kreme od jagoda, na nju stavi drugi biskvit te premaži ostatkom kreme. Sada na vrh stavi zadnji sloj i premaži kremom bez jagoda.

8. Na kraju rasporedi po torti preostale jagode, a u sredinu stavi 3 komada. Zatim tortu od jagoda stavi u hladnjak na 3 sata ili preko noći.

 | Autor: Unsplash/Léo Roza Unsplash/Léo Roza

Možda vas zanima Tiramisu od jagoda: u ovom receptu jagode su zamijenile kavu, a rezultat je fantastičan! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash/Vasylyna Kucherepa
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlično