Life&style

Crunchy choco cake: Hrskavi čokoladni kolač najnoviji je desertni trend iz Dubaija, imamo recept

  • Dubai je odjednom postao poznat kao izvorište nesvakidašnjih trendova slastica
  • Nakon globalno popularne Dubai čokolade, još jedan viralni recept sada osvaja srca svih sladokusaca: crunchy choco cake ili hrskavi čokoladni kolač
  • Imamo recept za ovu novu slasticu koja dolazi iz Dubaija i koja će zasigurno biti hit na tvom stolu

Crunchy choco cake je doista ukusni desert koji spaja slasni čokoladni biskvit s kremastim punjenjem i neodoljivo hrskavim čokoladnim slojem. Najbolji dio? Jednostavan je za pripremu i garantirano će te oduševiti!

Recept smo pronašli, osim na TikToku, i na Instagramu Hrvatice Ane Martinović (pogledaj video ispod), manekenke s njemačkom adresom, a za tebe smo zapisali njen recept koji ti nudi savršen spoj kremaste, čokoladne i hrskave teksture...

Recept za hrskavi čokoladni kolač

Sastojci za biskvit:

• 120 ml biljnog ulja
• 120 ml mlijeka
• 1 jaje
• 120 g šećera
• 70 g brašna
• 8 g praška za pecivo
• 4 žlice kakaa u prahu (nezaslađenog)
• 1 prstohvat soli

Za natapanje biskvita:

• 240 ml mlijeka
• 1 žlica kakaa u prahu

Za sloj kreme:

• 200 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
• 200 ml vrhnja za šlag
• 300 g krem sira (npr. Philadelphia)

Za čokoladni ganache:

• 75 g crne čokolade
• 75 g mliječne čokolade
• 200 ml vrhnja za šlag

Za hrskavi preljev:

• oko 60 g zobenih pahuljica
• 100 g otopljene čokolade
• 2 žlice kakaa u prahu

@archivedchef Can’t wait to have another slice 🤤 recipe: * 1 box chocolate cake mix, plus ingredients on box * 1 cup chocolate milk Cream Topping: * 1 (8-oz) tub mascarpone * 4 tbsp powdered sugar * 1/2 tsp vanilla extract * Pinch of salt * 1 cup heavy cream Ganache: * 2 cups milk chocolate melting wafers * 1 cup heavy cream Crispy Topping: * 3 cups chocolate rice cereal * 1 cup milk chocolate melting wafers, melted * 4 tbsp cocoa powder #ChocolateCrunchCake #LazyCatCake #Krunchoco #ViralDessert #EasyDessert #ChocolateLovers #CrunchyCake #TiktokRecipes #TrendingDessert #DessertHack #SweetTooth #Foodie #BakingTrend ♬ original sound - Archived Chef 🥞

Priprema

1. Ispeci biskvit: Sve sastojke za biskvit pomiješaj u zdjeli da dobiješ glatko tijesto. Stavi tijesto u namašćeni lim i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (gore/dolje) oko 30 minuta.

2. Natopi kolač: Nakon pečenja ostavi biskvit da se kratko ohladi pa ravnomjerno prelij smjesom od 240 ml mlijeka i 1 žlice kakaa u prahu kako bi ostao sočan.

3. Pripremi sloj kreme: Pomiješaj krem sir, šlag i zaslađeno kondenzirano mlijeko u glatku kremu. Smjesu ravnomjerno rasporedi po natopljenom kolaču i ostavi da se stisne u hladnjaku najmanje sat vremena.

4. Napravi čokoladni ganache: U manjoj posudi zagrij vrhnje za šlag (nemoj kuhati!) pa umiješaj obje vrste čokolade dok se potpuno ne otope. Glatki ganache premaži preko ohlađenog sloja kreme i ponovno ohladi.

5. Pripremi hrskavi preljev: Otopljenu čokoladu pomiješaj s hrskavim (zobenim) pahuljicama ili kuglicama, pospi kakaom u prahu i dobro promiješaj. Zatim hrskavu čokoladnu smjesu raspodijeli po kolaču kao završni sloj.

6. Zadnji korak: Gotovi crunchy chocko cake ponovno stavi u hladnjak na najmanje 30 minuta kako bi se svi slojevi savršeno stopili. Zatim posluži i uživaj!

 | Autor: Tiktok/archivedchef Tiktok/archivedchef Foto: Tiktok/archivedchef

Photo: Unsplash / Feliphe Schiarolli
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    obozavam