- Dubai je odjednom postao poznat kao izvorište nesvakidašnjih trendova slastica
- Nakon globalno popularne Dubai čokolade, još jedan viralni recept sada osvaja srca svih sladokusaca: crunchy choco cake ili hrskavi čokoladni kolač
- Imamo recept za ovu novu slasticu koja dolazi iz Dubaija i koja će zasigurno biti hit na tvom stolu
Crunchy choco cake je doista ukusni desert koji spaja slasni čokoladni biskvit s kremastim punjenjem i neodoljivo hrskavim čokoladnim slojem. Najbolji dio? Jednostavan je za pripremu i garantirano će te oduševiti!
Recept smo pronašli, osim na TikToku, i na Instagramu Hrvatice Ane Martinović (pogledaj video ispod), manekenke s njemačkom adresom, a za tebe smo zapisali njen recept koji ti nudi savršen spoj kremaste, čokoladne i hrskave teksture...
Recept za hrskavi čokoladni kolač
Sastojci za biskvit:
• 120 ml biljnog ulja
• 120 ml mlijeka
• 1 jaje
• 120 g šećera
• 70 g brašna
• 8 g praška za pecivo
• 4 žlice kakaa u prahu (nezaslađenog)
• 1 prstohvat soli
Za natapanje biskvita:
• 240 ml mlijeka
• 1 žlica kakaa u prahu
Za sloj kreme:
• 200 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
• 200 ml vrhnja za šlag
• 300 g krem sira (npr. Philadelphia)
Za čokoladni ganache:
• 75 g crne čokolade
• 75 g mliječne čokolade
• 200 ml vrhnja za šlag
Za hrskavi preljev:
• oko 60 g zobenih pahuljica
• 100 g otopljene čokolade
• 2 žlice kakaa u prahu
@archivedchef Can’t wait to have another slice 🤤 recipe: * 1 box chocolate cake mix, plus ingredients on box * 1 cup chocolate milk Cream Topping: * 1 (8-oz) tub mascarpone * 4 tbsp powdered sugar * 1/2 tsp vanilla extract * Pinch of salt * 1 cup heavy cream Ganache: * 2 cups milk chocolate melting wafers * 1 cup heavy cream Crispy Topping: * 3 cups chocolate rice cereal * 1 cup milk chocolate melting wafers, melted * 4 tbsp cocoa powder #ChocolateCrunchCake #LazyCatCake #Krunchoco #ViralDessert #EasyDessert #ChocolateLovers #CrunchyCake #TiktokRecipes #TrendingDessert #DessertHack #SweetTooth #Foodie #BakingTrend ♬ original sound - Archived Chef 🥞
Priprema
1. Ispeci biskvit: Sve sastojke za biskvit pomiješaj u zdjeli da dobiješ glatko tijesto. Stavi tijesto u namašćeni lim i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (gore/dolje) oko 30 minuta.
2. Natopi kolač: Nakon pečenja ostavi biskvit da se kratko ohladi pa ravnomjerno prelij smjesom od 240 ml mlijeka i 1 žlice kakaa u prahu kako bi ostao sočan.
3. Pripremi sloj kreme: Pomiješaj krem sir, šlag i zaslađeno kondenzirano mlijeko u glatku kremu. Smjesu ravnomjerno rasporedi po natopljenom kolaču i ostavi da se stisne u hladnjaku najmanje sat vremena.
4. Napravi čokoladni ganache: U manjoj posudi zagrij vrhnje za šlag (nemoj kuhati!) pa umiješaj obje vrste čokolade dok se potpuno ne otope. Glatki ganache premaži preko ohlađenog sloja kreme i ponovno ohladi.
5. Pripremi hrskavi preljev: Otopljenu čokoladu pomiješaj s hrskavim (zobenim) pahuljicama ili kuglicama, pospi kakaom u prahu i dobro promiješaj. Zatim hrskavu čokoladnu smjesu raspodijeli po kolaču kao završni sloj.
6. Zadnji korak: Gotovi crunchy chocko cake ponovno stavi u hladnjak na najmanje 30 minuta kako bi se svi slojevi savršeno stopili. Zatim posluži i uživaj!
Foto: Tiktok/archivedchef
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.