- Ako voliš kokos okus Bounty čokoladica, nema nikakve sumnje da će te oduševiti ovaj Bounty kolač
- Premda na prvi pogled možda izgleda komplicirano, zapravo se jednostavno spravlja, a okus je fenomenalan
- Donosimo ti recept za Bounty tortu, kolač koji će zasigurno biti hit na svakom stolu
Savršena kombinacija kokosa i čokolade kao da je stvorena za uživanje u svakom zalogaju. Krema od kokosa jednostavno je savršena – mekana i fina, te idealno pogođenog omjera slatkoće, a definitivno nije preslatka, što će mnogima odgovarati. Bounty torta ima finu kremastu čokoladnu podlogu i ukusnu kremu od kokosa s hrskavom glazurom – može li bolje?
Recept za Bounty tortu
Sastojci:
• 2 pakiranja praška za puding od vanilije
• 80 g šećera
• ½ l mlijeka
• 400 ml kokosovog mlijeka
• 200 g kokosovih pahuljica
• 200 ml šlaga
• 1 pakiranje učvršćivača za šlag
• 250 g mekog maslaca
• 150 g šećera
• 5 jaja
• 150 g glatkog brašna
• 2 žličice praška za pecivo
• 40 g kakaa za pečenje
• ⅛ l mlijeka
• 100 g naribanih badema
Za glazuru:
• 150 g nasjeckane čokolade za kuhanje
• 75 g maslaca
Za ukras:
• oko 10 Bounty čokoladica
• oko 3 žlice čipsa od kokosa
Priprema:
1. Za kremu skuhaj prašak za puding sa šećerom, mlijekom i kokosovim mlijekom uz stalno miješanje dok ne dobiješ puding. Makni sa vatre i umiješaj kokosove pahuljice. Vrući puding izlij u zdjelu za miješanje, prekrij prozirnom folijom i ostavi da se ohladi.
2. Za tijesto mikserom razmuti maslac i šećer u kremastu smjesu. Umiješaj jedno po jedno jaje. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i kakaom, prosij preko smjese i umiješaj mlijeko. Umiješaj nasjeckane bademe. Na lim obložen papirom za pečenje stavi okvir za pečenje. Ulij smjesu i zagladi. Stavi lim u sredinu pećnice zagrijane na 180°C. Peci otprilike 30 minuta.
3. Za kraj istuci vrhnje za šlag s učvršćivačem u čvrsti šlag i umiješaj u hladan glatki puding. Kremu premaži na ohlađenu podlogu i ostavi da se hladi oko sat vremena.
4. Zagrij čokoladu s maslacem na pari (vodena kupelj) uz miješanje na oko 35 stupnjeva. Glazuru ravnomjerno rasporedi po dobro ohlađenoj kremi.
5. Za ukrašavanje nožem olabavi okvir za pečenje i povuci ga prema gore. Bountys čokoladice oštrim nožem dijagonalno prereži na pola i njima ukrasi tortu. Po vrhu rasporedi čips od kokosa. Kolač stavi u hladnjak do posluživanja.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.