Life&style
Bounty torta

Ova Bounty torta prava je rapsodija okusa, oduševit će sve koji vole spoj kokosa i čokolade

  • Ako voliš kokos okus Bounty čokoladica, nema nikakve sumnje da će te oduševiti ovaj Bounty kolač 
  • Premda na prvi pogled možda izgleda komplicirano, zapravo se jednostavno spravlja, a okus je fenomenalan 
  • Donosimo ti recept za Bounty tortu, kolač koji će zasigurno biti hit na svakom stolu  

Savršena kombinacija kokosa i čokolade kao da je stvorena za uživanje u svakom zalogaju. Krema od kokosa jednostavno je savršena – mekana i fina, te idealno pogođenog omjera slatkoće, a definitivno nije preslatka, što će mnogima odgovarati. Bounty torta ima finu kremastu čokoladnu podlogu i ukusnu kremu od kokosa s hrskavom glazurom – može li bolje?

Recept za Bounty tortu

Sastojci:

• 2 pakiranja praška za puding od vanilije

• 80 g šećera

• ½ l mlijeka

• 400 ml kokosovog mlijeka

• 200 g kokosovih pahuljica

• 200 ml šlaga

• 1 pakiranje učvršćivača za šlag

• 250 g mekog maslaca

• 150 g šećera

• 5 jaja

• 150 g glatkog brašna

• 2 žličice praška za pecivo

• 40 g kakaa za pečenje

• ⅛ l mlijeka

• 100 g naribanih badema

Za glazuru:

• 150 g nasjeckane čokolade za kuhanje

• 75 g maslaca

Za ukras:

• oko 10 Bounty čokoladica

• oko 3 žlice čipsa od kokosa

 | Autor: Profimedia Profimedia

Možda vas zanima Ovo staro ličko skromno jelo nastaje super brzo, nestaje još brže i baš svi ga vole! Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

1. Za kremu skuhaj prašak za puding sa šećerom, mlijekom i kokosovim mlijekom uz stalno miješanje dok ne dobiješ puding. Makni sa vatre i umiješaj kokosove pahuljice. Vrući puding izlij u zdjelu za miješanje, prekrij prozirnom folijom i ostavi da se ohladi.

2. Za tijesto mikserom razmuti maslac i šećer u kremastu smjesu. Umiješaj jedno po jedno jaje. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i kakaom, prosij preko smjese i umiješaj mlijeko. Umiješaj nasjeckane bademe. Na lim obložen papirom za pečenje stavi okvir za pečenje. Ulij smjesu i zagladi. Stavi lim u sredinu pećnice zagrijane na 180°C. Peci otprilike 30 minuta. 

3. Za kraj istuci vrhnje za šlag s učvršćivačem u čvrsti šlag i umiješaj u hladan glatki puding. Kremu premaži na ohlađenu podlogu i ostavi da se hladi oko sat vremena.

4. Zagrij čokoladu s maslacem na pari (vodena kupelj) uz miješanje na oko 35 stupnjeva. Glazuru ravnomjerno rasporedi po dobro ohlađenoj kremi.

5. Za ukrašavanje nožem olabavi okvir za pečenje i povuci ga prema gore. Bountys čokoladice oštrim nožem dijagonalno prereži na pola i njima ukrasi tortu. Po vrhu rasporedi čips od kokosa. Kolač stavi u hladnjak do posluživanja.

Možda vas zanima Čokoladna torta s narančama bez brašna u mojem je domu hit otkako sam davno iskopala recept Uvijek gladne Mateje Rubrika Life&style Life&style
Photo: Dr. Oetker
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Odlicnaaa