- Dani pred Božić mnogima su najčarobniji dio godine, ispunjeni obiteljskim druženjima, toplinom doma, ukrašavanjem prostora i, naravno, neodoljivim slasticama koje krase blagdanske stolove
- Posebno nas raduju recepti za slatke zalogaje koji su istovremeno nevjerojatno ukusni i toliko jednostavni za pripremu da ih baš svatko može napraviti bez puno muke
- Jedan takav koji nas je oduševio je i recept za Toffifee zvjezdice od lisnatog tijesta – desert kojemu nitko neće odoljeti i koji je spreman za uživanje u manje od pola sata
Zimski mjeseci možda nam nisu među omiljenima zbog kratkoće dana, niskih temperatura i ponekad predugog sivila bez sunčevih zraka, no zato donose posebnu čaroliju u danima uoči blagdana. Obiteljska okupljanja, toplina doma ispunjena mirisom svijeća i borovine, pažljivo dekoriranje kutaka našeg životnog prostora i, naravno, bogati blagdanski stol ukrašen raznovrsnim slasticama čine ovaj period godine neodoljivim.
Iako je priprema kolača često obiteljski ritual u kojem uživaju sve okupljene generacije obitelji, uvijek nas posebno raduju oni jednostavni, a istovremeno nevjerojatno ukusni recepti kojima nitko ne može odoljeti. Jedan takav je i recept za Toffifee zvjezdice od lisnatog tijesta koji će oduševiti sve, ne samo svojim okusom, već i jednostavnošću pripreme tolikom da ih svatko može napraviti za svega nekoliko minuta.
Toffifee, legendarni slatkiš predstavljen prije više od pola stoljeća u Njemačkoj, osvojio je svijet svojom jedinstvenom kombinacijom okusa. Hrskavi lješnjak, nježno obavijen karamelom, preliven bogatom mliječnom čokoladom i završen kapljicom kreme od nugata, stvorio je savršeni spoj kojem je malo tko mogao reći 'ne', a iako su Toffifee već dugo među omiljenim nam slatkišima, u ulozi glavnih zvijezda ovog recepta uspjele su nas iznova oduševiti. Osim što su estetski privlačne, idealne su za blagdanska druženja ili kao last minute desert za nenajavljene goste.
Sastojci:
- Toffifee lisnato tijesto
- 1 jaje
- 100 g mliječne čokolade
- 100 g tamne čokolade
- drobljeni lješnjaci
Priprema:
Za pripremu ovih zvjezdica doista nikakve slastičarske ni kulinarske vještine nisu potrebne. Sve što je potrebno učiniti je razvaljati kupovno lisnato tijesto u pravokutnik te na jednu polovicu poslagati Toffifee, a zatim ih preklopiti drugom polovicom.
Nakon toga, kalupom u obliku zvjezdice režemo tijesto oko svake Toffifee te sa svih strana vilicom utiskujemo tijesto kako bi se oba sloja čvrsto povezala, premažemo zvjezdice jajem i stavimo ih peći 15-ak minuta na 200 stupnjeva.
Dok se zvjezdice peku, nasjeckamo lješnjake, a tamnu i mliječnu čokoladu zajedno rastopimo na pari. Kada se zvjezdice ispeku i malo ohlade, prošaramo ih topljenom čokoladom i pospemo drobljenim lješnjacima.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.