- Dani pred Božić mnogima su najčarobniji dio godine, ispunjeni obiteljskim druženjima, toplinom doma, ukrašavanjem prostora i, naravno, neodoljivim slasticama koje krase blagdanske stolove
- Posebno nas raduju recepti za slatke zalogaje koji su istovremeno nevjerojatno ukusni i toliko jednostavni za pripremu da ih baš svatko može napraviti bez puno muke
- Jedan takav koji nas je oduševio je i recept za Toffifee zvjezdice od lisnatog tijesta – desert kojemu nitko neće odoljeti i koji je spreman za uživanje u manje od pola sata
Zimski mjeseci možda nam nisu među omiljenima zbog kratkoće dana, niskih temperatura i ponekad predugog sivila bez sunčevih zraka, no zato donose posebnu čaroliju u danima uoči blagdana. Obiteljska okupljanja, toplina doma ispunjena mirisom svijeća i borovine, pažljivo dekoriranje kutaka našeg životnog prostora i, naravno, bogati blagdanski stol ukrašen raznovrsnim slasticama čine ovaj period godine neodoljivim.
Iako je priprema kolača često obiteljski ritual u kojem uživaju sve okupljene generacije obitelji, uvijek nas posebno raduju oni jednostavni, a istovremeno nevjerojatno ukusni recepti kojima nitko ne može odoljeti. Jedan takav je i recept za Toffifee zvjezdice od lisnatog tijesta koji će oduševiti sve, ne samo svojim okusom, već i jednostavnošću pripreme tolikom da ih svatko može napraviti za svega nekoliko minuta.
Toffifee, legendarni slatkiš predstavljen prije više od pola stoljeća u Njemačkoj, osvojio je svijet svojom jedinstvenom kombinacijom okusa. Hrskavi lješnjak, nježno obavijen karamelom, preliven bogatom mliječnom čokoladom i završen kapljicom kreme od nugata, stvorio je savršeni spoj kojem je malo tko mogao reći 'ne', a iako su Toffifee već dugo među omiljenim nam slatkišima, u ulozi glavnih zvijezda ovog recepta uspjele su nas iznova oduševiti. Osim što su estetski privlačne, idealne su za blagdanska druženja ili kao last minute desert za nenajavljene goste.
Sastojci:
- Toffifee lisnato tijesto
- 1 jaje
- 100 g mliječne čokolade
- 100 g tamne čokolade
- drobljeni lješnjaci
Priprema:
Za pripremu ovih zvjezdica doista nikakve slastičarske ni kulinarske vještine nisu potrebne. Sve što je potrebno učiniti je razvaljati kupovno lisnato tijesto u pravokutnik te na jednu polovicu poslagati Toffifee, a zatim ih preklopiti drugom polovicom.
Nakon toga, kalupom u obliku zvjezdice režemo tijesto oko svake Toffifee te sa svih strana vilicom utiskujemo tijesto kako bi se oba sloja čvrsto povezala, premažemo zvjezdice jajem i stavimo ih peći 15-ak minuta na 200 stupnjeva.
Dok se zvjezdice peku, nasjeckamo lješnjake, a tamnu i mliječnu čokoladu zajedno rastopimo na pari. Kada se zvjezdice ispeku i malo ohlade, prošaramo ih topljenom čokoladom i pospemo drobljenim lješnjacima.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.