Life&style

Nutella ima novi recept: božićno drvce od lisnatog tijesta. Bit će i ukras stola, ali kratko, dok ga ne smažemo

Kolači i druge slastice jedan su od razloga zbog kojih se veselimo blagdanima. Neki će ovdje više preferirati tradicionalne, suhe kolačiće kakve su pripremale naše bake dok će neki eksperimentirati i s nekim modernijim slasticama. Kako bilo, svakako ćemo si dati truda i nastojati da naš blagdanski stol bude ispunjen jelima i slasticama koje smo napravili od srca. No, to ne znači da si ne možemo olakšati i okrenuti se nekim jednostavnijim, brzim receptima koji će svejedno rezultirati vrlo efektnim i ukusnim kolačima. 

Jedan od takvih kolača je božićno drvce od lisnatog tijesta na koje smo nabasali na službenoj stranici Nutelle, a za koje u nastavku donosimo recept. 

 | Autor: Nutella Nutella Foto: Nutella

Božićno drvce od lisnatog tijesta s Nutellom

Sastojci: 

  • 300 grama lisnatog tijesta
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica mlijeka
  • 100 grama Nutelle 

Priprema:

  1. Pećnicu zagrij na 190 stupnjeva pa za to vrijeme, na papiru za pečenje, razvaljaj lisnato tijesto, na debljinu otprilike 3 milimetra.
  2. Razvaljano tijesto izreži u obliku trokuta, odnosno božićnog drvca. Zatim, sa svake strane trokuta, zareži trake debljine oko 2 centimetra koje će predstavljati grane.
  3. Potom svaku traku zavrni, jednu prema unutra, a drugu prema van kako bi dobila efekt borove grane. Grane možeš zavrnuti dok su prazne pa ih poslije preliti Nutellom ili ih prvo premazati Nutellom pa onda zavrnuti. 
  4. Dobiveno drvce premaži smjesom od razmućenog žumanjka i mlijeka pa peci između 12 i 15 minuta, odnosno dok tijesto ne dobije zlaćanu boju.
  5. Kada se drvce ispeklo, ostavi da se ohladi pa dodatno ukrasi Nutellom, a za dodatni svečani izgled, možeš dodati sušene brusnice ili sjemenke nara, šarene bombončiće i šećer u prahu za dojam snijega. 

 | Autor: Nutella Nutella Foto: Nutella

Photo: Nutella

Komentari 0