- Kada je riječ o kolačima koje pripremamo za Božić, neki preferiraju one tradicionalne dok se drugi okreću nekim modernijim slasticama ili pak kombiniraju najbolje od oba svijeta
- Ako i ti voliš dašak modernosti na svom blagdanskom stolu, imamo super ideju za tebe
- Na Nutellinoj službenoj stranici smo pronašli sasvim jednostavan recept za kolač koji će biti zvijezda blagdanskog stola
- Pročitaj također: Unaprijed pripremljeno tijesto za božićne kekse uštedjet će nam puno živaca, a kupujemo ga u Torte i to
Kolači i druge slastice jedan su od razloga zbog kojih se veselimo blagdanima. Neki će ovdje više preferirati tradicionalne, suhe kolačiće kakve su pripremale naše bake dok će neki eksperimentirati i s nekim modernijim slasticama. Kako bilo, svakako ćemo si dati truda i nastojati da naš blagdanski stol bude ispunjen jelima i slasticama koje smo napravili od srca. No, to ne znači da si ne možemo olakšati i okrenuti se nekim jednostavnijim, brzim receptima koji će svejedno rezultirati vrlo efektnim i ukusnim kolačima.
Jedan od takvih kolača je božićno drvce od lisnatog tijesta na koje smo nabasali na službenoj stranici Nutelle, a za koje u nastavku donosimo recept.
Božićno drvce od lisnatog tijesta s Nutellom
Sastojci:
- 300 grama lisnatog tijesta
- 1 žumanjak
- 1 žlica mlijeka
- 100 grama Nutelle
Priprema:
- Pećnicu zagrij na 190 stupnjeva pa za to vrijeme, na papiru za pečenje, razvaljaj lisnato tijesto, na debljinu otprilike 3 milimetra.
- Razvaljano tijesto izreži u obliku trokuta, odnosno božićnog drvca. Zatim, sa svake strane trokuta, zareži trake debljine oko 2 centimetra koje će predstavljati grane.
- Potom svaku traku zavrni, jednu prema unutra, a drugu prema van kako bi dobila efekt borove grane. Grane možeš zavrnuti dok su prazne pa ih poslije preliti Nutellom ili ih prvo premazati Nutellom pa onda zavrnuti.
- Dobiveno drvce premaži smjesom od razmućenog žumanjka i mlijeka pa peci između 12 i 15 minuta, odnosno dok tijesto ne dobije zlaćanu boju.
- Kada se drvce ispeklo, ostavi da se ohladi pa dodatno ukrasi Nutellom, a za dodatni svečani izgled, možeš dodati sušene brusnice ili sjemenke nara, šarene bombončiće i šećer u prahu za dojam snijega.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.