Life&style

Ovo je najstresniji posao na svijetu! Rezultat će te iznenaditi, ali mnogo Hrvata to može potvrditi

  • Teško da postoji neki posao koji s vremena na vrijeme nije stresan 
  • Znanstvenici su nakon dugogodišnjeg istraživanja otkrili koji je doista najstresniji posao na svijetu 
  • Možeš li pogoditi koji je to posao?

Burzovni mešetar, vozač autobusa, teta u vrtiću, pilot, blagajnica, liječnica, medicinska sestra – sve su to zanimanja koja si možemo zamisliti na prvom mjestu liste najstresnijih poslova na svijetu. Ali ne, najstresniji posao na svijetu je – prema istraživanju Southern Medical University u Kini – posao konobara/ice! 

Ovih 8 megapoznatih zvijezda radilo je najluđe prve poslove - jedna je tjerala kukce s božićnih drvca

via GIPHY

Malo ga se cijeni, a pritisak je velik 

Možda ti to u početku zvuči malo čudno – jer ipak je riječ o poslu koji ima manje odgovornosti od posla, recimo – pilota. Međutim, ako se malo bolje razmisli, čini se da je rezultat istraživanja prihvatljiv. Naime, konobari stalno stoje za vrijeme svog posla te su konstantno pod psihičkim i fizičkim pritiskom, a faktor stresa je enormno visok. S druge strane, konobare malo cijene i – kao da to već nije dovoljno – njihov posao je vrlo nefleksibilan. Povrh svega, konobari nemaju baš veliku plaću, a niti društveni status. 

Možda vas zanima Evo što se sve događa s tvojim tijelom kada radiš posao koji ne voliš Rubrika Life&style Life&style

via GIPHY

Znanstvenici su također otkrili da konobari zbog stresa češće posežu za cigaretom i alkoholom. Istraživanje je trajalo 17 godina, a obuhvatilo je 136.000 ispitanika. 

A koja zanimanja su najmanje stresna? Znanstvenica i arhitektica… 

Možda vas zanima Otkrij koji je posao idealan za tebe prema tvojim horoskopskim osobinama... Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0