Life&style
Papir za pečenje u okruglom kalupu

Ovo je najbolji trik koji smo vidjeli za pravilnu i jednostavnu upotrebu papira za pečenje

  • Fino i lako obložiti okrugli kalup za tortu s uglatim papirom za pečenje?
  • Hm, često je to velik izazov
  • Međutim, odsad će ti s ovim genijalnim trikom to biti vrlo lako

Voliš peći kolače? Onda ćeš naići na izazov ili dva dok pripremaš određene recepte. Ponekad su sastojci prehladni i tijesto ti ne uspije, drugi put ti ne ispadne snijeg kako treba - ili okrugli kalup za tortu trebaš obložiti papirom za pečenje. Ovo zadnje je lakše reći nego učiniti, uostalom, pravokutni će papir za pečenje teško stati u okrugli kalup. 

Ali, postoji jednostavan trik s kojim to savršeno funkcionira!

via GIPHY

Genijalno: 7 najboljih kuhinjskih trikova za voće i povrće koje smo ikad vidjeli

Ovako djeluje domišljati trik s papirom za pečenje

Sljedeći put kad ćeš morati svoj okrugli kalup za torte obložiti papirom za pečenje, to možeš učiniti vrlo jednostavnim kratkim namakanjem izrezanog komada papira za pečenje u mlakoj vodi. Čim osjetiš da je mekan i savitljiv, možeš ga izvaditi, dobro iscijediti i zatim pažljivo raširiti. Sada se papir za pečenje može lako položiti u okrugli kalup. Kako bi spriječila klizanje, lagano ga pritisni i izravnaj – i gotovo. Zatim možeš staviti tijesto u kalup za torte obložen papirom za pečenje.

Ovo je definitivno najgori, najgluplji trik sa špagetima koji smo vidjeli Možda vas zanima Ovo je definitivno najgori, najgluplji trik sa špagetima koji smo ikada vidjeli Rubrika Life&style Life&style

via GIPHY

Ovaj trik također može pomoći

Alternativa namočenom papiru za pečenje može biti dodavanje malo ulja u kalup. Prije nego što papir za pečenje staviš u kalup za tortu, na podlogu stavi malo ulja i ravnomjerno rasporedi. Zatim možeš staviti papir za pečenje na tanki film ulja i pritisnuti ga ravno na dno kalupa kako kasnije ne bi skliznuo.

Biskvit za kolač Možda vas zanima S ovim trikom ti nikada više neće zagorjeti biskvit za kolač Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    super