- Postoje razni kuhinjski trikovi kao nešto skuhati, očistiti, ubrzati, neki korisni, a neki sasvim bizarni. Ovaj definitivno spada među najbizarnije
- Podijelila ga je na Facebooku određena Lisa koja tvrdi da je talijanskih korijena i da upravo tako Talijani serviraju i jedu špagete kad se okupi cijela obitelj s puno članova
- Ako imaš talijanske krvi, možda ti se svidi, ali sumnjamo. Baš kao i u istinitost Lisine tvrdnje
Ako ti je ikada išlo na živce pranje posuđa nakon velikih okupljanja na kojima si ti domaćica, Amerikanka (talijanskih korijena) Lisa je podijelila na Facebooku "pravi talijanski" trik. Zaboravi na punjenje perilice posuđa i desetke tanjura nespretno naslaganih jedan na drugog u sudoperu. U svom videu Lisa objašnjava da tako "pravi Talijani" na velikom obiteljskom okupljanju poslužuju špagete. S mesnim okruglicama u ovom slučaju, no to je nevažan detalj. Osim što napominje da je ručak napravljen od autentičnih talijanskih sastojaka (hm, gotovi umak od rajčice iz boce, gotovi dresing za salatu) kao najveću prednost ističe da nema prljavog posuđa nakon večere.
Načinom na koji kuha špagete (bez vode!) djevojka je uzbunila internet. No jelo je stvarno brže gotovo...
Pravo talijansko kuhanje. Bez nereda.
Zamisli samo da pozoveš svoju širu obitelj na večeru i nahraniš 10, 11, 12 gladnih usta. "Možeš čak i potpuno proći bez posuđa tražeći ih da jedu rukama", kaže Lisa. Neka, ne bismo ipak hvala, nama se ideja pranja posuđa ipak čini boljom od zamazanih prstiju od silnog umaka? Dalke, Lisa štedi na posuđu tako da sve izlije/istrese na pult (kao pred prasad, čini nam se) pa svi jedu doslovno s radne površine.
Jedan tajni sastojak će tvoje špagete bolognese učiniti nevjerojatno aromatičnima i ukusnijima
Kaže da obrok može biti gotov za samo nekoliko minuta. Jedino što trebaš je čekati da se špageti skuhaju. Također će trebati samo nekoliko sekundi da podgriješ mesne okruglice (očito pripremljene ranije) u mikrovalnoj. Na taj način možeš provesti više vremena sa svojom obitelji, a da ne moraš gubiti vrijeme u kuhinji. Na kraju i salatu i preljev za salatu istrese na istu hrpu i izmješa...
Ovaj trik sa špagetima prilično je "nevjerojatan". A kako bi svi trebali jesti s iste hrpe, ne vidimo zašto sve nije u jednoj velikoj zdjeli? Ovo nam je malo gadljivo. I daje sasvim novo, vrlo doslovno, značenje talijanskoj frazi "a tavola" iliti "za stol".
Za znatiželjnike koji bi htjeli isprobati ovaj trik kod kuće, evo recepta:
- 2 boce gotovog umaka od rajčica 1000 ml (napomena: koristi tradicionalni umak kako bi okus bio autentičan)
- 2 kilograma mesnih okruglica
- 450 grama naribanog sira parmezana (onog kojeg kupuju pravi Talijani)
- 2 kilograma špageta
- Salata: 1 glavica nasjeckane rimske salate
- 1 šalica talijanskog preljeva za salatu (neka recept ostane tradicionalan...)
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.