Life&style

Ovaj trik s papirom za pečenje olakšat će ti čišćenje prašine na teško vidljivim mjestima

  • Svi volimo trikove za čišćenje koji olakšavaju obavljanje tog mrskog nam posla
  • Ovaj jednostavan trik spasit će te dugotrajnog stajanja na stolici kako bi očistila teško dostupna mjesta
  • Otkrit ćemo ti jednostavan trik s papirom za pečenje

Rola voštanog papira za pečenje spasit će te od prašnjavih vrhova kuhinjskih ormarića i mrlja od prskanja masnoće po kuhinji.

U čemu je trik s voštanim papirom?

Tako je jednostavno: list voštanog papira stavi na teško vidljive površine. Umjesto da se lijepe za gornju plohu kuhinjskog ormarića, čestice će se zalijepiti za površinu papira za pečenje. Zatim, kada dođe vrijeme za temeljito čišćenje kuće, sve što trebaš napraviti jest pažljivo saviti list papira, baciti ga i zamijeniti novim.

Ako imaš snažni stropni ventilator ili želiš staviti voštani papir negdje gdje može ispasti, upotrijebi dvostranu ljepljivu traku kako bi učvrstila papir na željenom mjestu i osigurala da ispod njega ne dođe prljavština.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SHEPHERDS (@shepherdslondon)

Listove voštanog papira treba mijenjati svaka tri do četiri mjeseca. Kako bi lakše upamtila kad ih treba promijeniti, mijenjaj ih sa sezonskim ukrasima. Na primjer, presvuci ormariće svježim voštanim papirom kad pospremaš bundeve za Noć vještica, a zatim to ponovi kad pospremaš božićne ukrase.

Možda vas zanima Isprobaj super trik s octom uz koji će tvoja perilica posuđa zamirisati i zablistati Rubrika Life&style Life&style

Djeluje i izvan kuhinje

Ovaj trik također dobro funkcionira u prostorijama u kojima se rijetko boravi. Možeš obložiti komode i škrinje u prostoriji koju rijetko koristiš. Neposredno prije nego što ti dođu gosti, baci prašnjavi papir. 

via GIPHY

Možda vas zanima Poznati australski chef otkrio genijalan trik za pripremanje savršenog pire krumpira Rubrika Life&style Life&style

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

Photo: miss7/Shutterstock

Komentari 0