Life&style 19. srpnja 2020.

Genijalno: 7 najboljih kuhinjskih trikova za voće i povrće koje smo ikad vidjeli

Shutterstock/Instagram.
  • Svima nam je poznato koliko nam kuhanje ponekad teško pada
  • Nakon napornog radnog dana ili dok su velike vrućine – nije uvijek jednostavno kuhati s voljom, odnosno, trudimo se biti maksimalno brze i učinkovite.
  • Stoga su kuhinjski trikovi i više nego dobrodošli!

Ovi kuhinjski trikovi s voćem i povrćem su predivno neočekivani – i garantirano djelotvorni. S njima će kuhanje biti još jednostavnije i u nekim fazama znatno brže…

1. Kockice zelenila

Preostalo nasjeckano začinsko bilje možeš zamrznuti s malo vode ili ulja u kalupu za kockice leda. Tako uvijek imaš pri ruci praktičnu porciju začina za povrtne tavice ili umake. To dobro funkcionira i sa usitnjenim češnjakom u maslinovom ulju, koji potom možeš koristiti za dresinge ili za prženje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cubos de gelo com ervas devem ser feitos com agua filtrada ou mineral. E para que o gelo fique límpido e cristalino é preciso ferver a água até borbulhar bastante. Deixar esfriar naturalmente! Esta medida serve para que o gelo não fique opaco e fique praticamente sem bolhas e cristalino. Use bandejas ou formas de gelo adicionando a água cuidadosamente para que o ‘recheio’ do gelo não mude de posição. ———————————————————————————— 📷: 𝑇𝑢𝑚𝑏𝑙𝑟 ———————————————————————————— #icecubes #flavoredice #frozenherbs #herbs #water #H2O #drinks #caseirices__ #ervas #gelo

A post shared by Por Marcia Vanêssa (@caseirices.ideias) on

2. Ništa se neće lijepiti

Kome nije poznato sljedeće: kod sjeckanja luka ili češnjaka stalno ostaju kockice na oštrici noža. Pomoći će ti ulje: jednostavno prije sjeckanja natrljaj oštricu s malo ulja i komadići luka ili češnjaka neće se lijepiti za nju.

3. Zrelost

Jede ti se guacamole, ali avokado koji imaš je tvrd poput kamena? Postoje dva savjeta kako ćeš ubrzati zrenje. Preko noći ostavi u papirnatoj vrećici (ili novinskom papiru) avokado zajedno s jednom bananom i plinovi truljenja koji nastaju ubrzat će proces zrenja avokada. Ako je velika žurba, onda možeš oguliti avokado, narezati na ploške te staviti u vodu s octom (150 ml vode, 50 ml octa, 5 žlica šećera, 1 žličica soli). Nakon dva sata će tvrdi avokado biti mekan i kremast.

4. Pola posla

Kad želiš otkloniti srednji, nejestivi dio rajčice, nemoj je rezati po sredini, nego lagano pored. Tako ćeš morati odrezati samo jednom sredinu, a ne dvaput.

5. Guljenje

Prije kuhanja zareži nožem krumpir u obliku prstena, nakon što je krumpir kuhan, oplahni ga hladnom vodom. Krumpir će se onda moći lako guliti – čak i rukom!

Možda vas zanima... Kako najbrže pravilno skuhati krumpire? Otklanjamo tu dvojbu jednom zauvijek! Rubrika Life&style Life&style

6. Štedljivo

Treba ti tek nekoliko kapi soka od limuna? Nemoj prerezati limun kako bi ga iscijedila – polovice će se ubrzo posušiti ako ih ne iskoristiš. Stoga radije uzmi iglu za pletenje, napravi rupu u limunu te bez problema istisni malo soka od limuna.

7. Bundeva iz pećnice

Ako ispečeš u pećnici bundevu kratko prije korištenja, lako ćeš je potom oguliti, očistiti i narezati. Za to, ovisno o veličini, peci bundevu na 120 do 150 stupnjeva 20-30 minuta. Osim što ćeš je nakon toga lako oguliti i očistiti, bundeva će imati intenzivniji okus i boju.

Možda vas zanima... Mučiš se s probavom i naduta si? Svaki dan pojedi ovo, tvoj trbuh će odahnuti Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0