Life&style

Australka je podijelila genijalan kuhinjski trik uz koji će povrće ostati svježe i do mjesec dana!

  • Australka je podijelila nadasve koristan trik za svako kućanstvo
  • Naime, otkrila je kako držati povrće svježim do mjesec dana u hladnjaku
  • Za to je koristila samo vodu i staklenku…

Prema Kate Freebairn, koja dijeli kuhinjske trikove pod imenom „The Pantry Mama“, spremanje povrća poput celera i mrkve u vodu omogućuje da traju puno duže nego kad se čuvaju u običnom spremniku.

U postu, koji je Freebairn podijelila s @ReduceWasteNow, piše da će celer pohranjen u staklenki punoj vode ostati svjež do dva tjedna, dok „potopljena“ mrkva može trajati i do mjesec dana.

This is a great idea! I wonder what other vege this might work for? 📷 Reduce Waste: Ideas And Tips!

Objavljuje The Pantry MamaPonedjeljak, 1. lipnja 2020.

"Ovo je sjajna ideja!" napisala je Freebairn na Facebooku. "Pitam se za koje bi ovo drugo povrće moglo funkcionirati?"

U komentarima su drugi potvrdili da trik djeluje sve dok svakodnevno mijenjaš vodu i da djeluje i za skladištenje ostalog povrća, poput salate.

Prema nekim stručnim izvorima, upotreba vode osobito je korisna pri skladištenju „tvrdog“ povrća poput mrkve, celera i krumpira nakon što ih se nareže.

Možda vas zanima Poznati kuhari otkrivaju kako pripremiti savršeno povrće, mnogi će zavoljeti ono što su dosad izbjegavali Rubrika Life&style Life&style

"Čuvanje narezanog voća i povrća u vodi djeluje neostvarivo, ali to je doista odličan način za pohranjivanje tvrdog povrća poput mrkve, celera i krumpira nakon što se narežu", pojasnili su na web stranici. "Kako bi produžila njihovu svježinu, uvijek je čuvaj u svježoj hladnoj vodi i svakih nekoliko dana mijenjaj vodu radi dužeg skladištenja."

Također su napisali da voda djeluje na čuvanje hrane poput guacamola i rezanih jabuka - koji bi inače brzo postali smeđe boje.

via GIPHY

Ako želiš fermentirati povrće, u vodu možeš dodati i sol, kaže jedan komentator, koji je napisao "dodaj 1-2 žlice po šalici vode" u svaku staklenku i ostavite je "negdje od dva dana do dva tjedna" ovisno o temperaturi okoline i kakvo voliš povrće."

Možda vas zanima Riješi se neugodnosti! Otkrivamo ti 7 čestih uzročnika pojačanog znojenja Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0