- Australka je podijelila nadasve koristan trik za svako kućanstvo
- Naime, otkrila je kako držati povrće svježim do mjesec dana u hladnjaku
- Za to je koristila samo vodu i staklenku…
Prema Kate Freebairn, koja dijeli kuhinjske trikove pod imenom „The Pantry Mama“, spremanje povrća poput celera i mrkve u vodu omogućuje da traju puno duže nego kad se čuvaju u običnom spremniku.
U postu, koji je Freebairn podijelila s @ReduceWasteNow, piše da će celer pohranjen u staklenki punoj vode ostati svjež do dva tjedna, dok „potopljena“ mrkva može trajati i do mjesec dana.
This is a great idea! I wonder what other vege this might work for? 📷 Reduce Waste: Ideas And Tips!
Objavljuje The Pantry Mama u Ponedjeljak, 1. lipnja 2020.
"Ovo je sjajna ideja!" napisala je Freebairn na Facebooku. "Pitam se za koje bi ovo drugo povrće moglo funkcionirati?"
U komentarima su drugi potvrdili da trik djeluje sve dok svakodnevno mijenjaš vodu i da djeluje i za skladištenje ostalog povrća, poput salate.
Prema nekim stručnim izvorima, upotreba vode osobito je korisna pri skladištenju „tvrdog“ povrća poput mrkve, celera i krumpira nakon što ih se nareže.
"Čuvanje narezanog voća i povrća u vodi djeluje neostvarivo, ali to je doista odličan način za pohranjivanje tvrdog povrća poput mrkve, celera i krumpira nakon što se narežu", pojasnili su na web stranici. "Kako bi produžila njihovu svježinu, uvijek je čuvaj u svježoj hladnoj vodi i svakih nekoliko dana mijenjaj vodu radi dužeg skladištenja."
Također su napisali da voda djeluje na čuvanje hrane poput guacamola i rezanih jabuka - koji bi inače brzo postali smeđe boje.
Ako želiš fermentirati povrće, u vodu možeš dodati i sol, kaže jedan komentator, koji je napisao "dodaj 1-2 žlice po šalici vode" u svaku staklenku i ostavite je "negdje od dva dana do dva tjedna" ovisno o temperaturi okoline i kakvo voliš povrće."
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.