Life&style
Biskvit za kolač

S ovim trikom ti nikada više neće zagorjeti biskvit za kolač

  • Kod spravljanja kolača može se puno toga zabrljati
  • Biskvit za kolač ili tortu ti se odozdo redovito "primi", da ne kažemo zagori?
  • Otkrit ćemo ti jednostavan trik koji će spriječiti da ti se to ubuduće događa 

Koliko god se mnogi recepti činili jednostavnima, puno toga može poći po zlu prilikom pečenja kolača: ponekad su sastojci prehladni i tijesto ne uspije, krema se ne stvrdne ili puca, kolač zagori... Osobito kod recepata bez brašna, veći je rizik da biskvit brzo potamni. Ako imaš često ovaj problem, evo jednostavnog trika za njegovo rješavanje.

Bizarno učinkovita kombinacija: Znaš li što će se dogoditi ako dodaš grah u svoj kolač?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kiraz (@kiras_bakery)

Evo kako ćeš spriječiti da ti biskvit zagori 

Kako bi ubuduće osigurala da tvoja torta bude boje koje želiš i da ne zagori uz dno lima za pečenje, trebala bi staviti vodenu kupelj ispod posude u kjoj pečeš biskvit za zortu ili biskvitni kolač. Mnogi to obično koriste samo s kolačem od sira ili kod creme bruleé, ali vodena kupelj također može spriječiti da zagori donji dio biskvite za kolače zahvaljujući nježnoj regulaciji temperature.

Evo kako se to radi

Za pečenje kolača u vodenoj kupelji potrebni su ti samo malo veća posuda za pečenje, kalup za složenac ili duboka tava i vruća voda. Napuni vruću vodu u veću posudu, a zatim u nju stavi posudu za kolač ili tortu. Zatim kolač stavi u pećnicu kao i obično i peci. Zagorjeli biskvit je prošlost! 

Photo: Shutterstock

Komentari 0