Life&style

Bizarno učinkovita kombinacija: Znaš li što će se dogoditi ako dodaš grah u svoj kolač?

  • Grah u torti ili kolaču? 
  • Zvuči neobično, ali svakako bi to trebala probati
  • Otkrit ćemo ti zašto

Kad pečemo kolače, obično koristimo brašno, jaja, šećer i slično… Međutim, jesi li ikada koristila grah za svoj omiljeni slatki recept? Obično male mahunarke završe kao prilog na našem tanjuru ili se, na primjer, kuhaju u ukusnom varivu. Ali, trebala bi ubuduće grah također dodati u svoju tortu kao sastojak. Naime, to će koristiti tvom kolaču, ali i tvojem tijelu.

via GIPHY

Evo zašto bi u kolač trebala staviti grah

Bez obzira na to koristiš li cijeli grah, pasirani ili tekućinu od kuhanja graha: razlog zašto bi u budućnosti trebala dodati grah kolačima je činjenica da je vrlo hranjiv i automatski čini jelo malo zdravijim. Grah je bogat bjelančevinama i mineralima, a sadrži i puno vlakana, bez puno dodatne masnoće. Tako možeš grickati omiljeni desert te istovremeno jesti hranu bogatu vlaknima - briljantno, zar ne?

8 ukusnih jela koja možeš pripremiti bez da ijednom uzmeš nož u ruke!

Grah u kolačima ima dodatnu prednost

Grah u kolaču nije koristan samo za naše tijelo, ima i još jedno pozitivno svojstvo: čini kolač sočnim. Primjerice, ako crni grah pretvoriš u čokoladno tijesto, brzo ćeš primijetiti da je tekstura kolača puno sočnija. Usput: isti učinak možeš postići i s grahom u cupcakesima, browniesima i slično. Ovisno o boji tijesta, trebala bi odabrati svijetli ili tamni grah. Na primjer, bijeli grah pogodan je za svijetlo tijesto, a tamni grah za tamno tijesto.

via GIPHY

Možda vas zanima Slatko savršenstvo u Toffifee torti: Za sve one kojima kutija malih okruglih slatkiša nije dovoljna Rubrika Life&style Life&style

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirala je Antonija Blaće

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: shutterstock

Komentari 0