Life&style

Slatko savršenstvo u Toffifee torti: Za sve one kojima kutija malih okruglih slatkiša nije dovoljna

  • Svi znamo za njih i svi volimo male, slatke okrugle Toffifee karamele
  • Ovaj kolač pravi je slatki san spravljen od šlaga i poznatih malih pralina od karamela, oraha i nugata
  • Donosimo ti recept za neodoljivu Toffifee tortu 

Kako nam se bliže sve hladniji dani, uživanje u omiljenim slasticama pod pokrivačem i uz televiziju djeluju sve savršenije. A sigurno ćeš razveseliti sebe i ukućane s ovom finom, profinjenom, originalnom slasticom. Predlažemo ti da spraviš Toffifee tortu – sigurno će se tražiti komad više! 

Sastojci za 12 komada

Za biskvit:

• 100 grama piškota

• 3 bjelanca

• 100 g šećera

• 3 žumanca 

• 25 grama pšeničnog brašna

• 1 žličica prosijanog praška za pecivo

• 100 grama lješnjaka (mljevenih)

 | Autor: Instagram @_.simple_._things._ Instagram @_.simple_._things._

 

Za nadjev:

• 12 Toffifee pralina

• 600 grama vrhnja za šlag (najmanje 30% masnoće)

• 2 vrećice želatine fix (za po 250 ml tekućine)

• 1 ½ prosijana žlica kakaa u prahu

Za premazivanje:

• 1 ½ žlica džema od marelica

Za ukras:

• 75 grama vrhnja za šlag (najmanje 30% masnoće)

• 10 Toffifee pralina

• kakao u prahu 

Možda vas zanima Mljac! Ovaj ukusan cheescake ima okus Twix čokoladice, a idealan je da si uljepšamo vikend Rubrika Life&style Life&style

Priprema

Za tijesto:

1. Grubo natrgaj piškote i sitno ih samelji u mikseru.

2. Zagrij pećnicu (gore/dolje) na 180 stupnjeva (vrući zrak: 160 stupnjeva). 

3. Stuci čvrsti snijeg od bjelanaca, postupno dodaj 50 g šećera i tuci dok se šećer ne otopi. Dodaj žumanca, 3 žlice vruće vode i preostali šećer te miksaj najvećom brzinom oko 4 minute dok ne postane gusto i kremasto. Stavi na to snijeg te pažljivo umiješaj.

4. Pomiješaj brašno i prašak za pecivo, umiješaj mrvice piškota i lješnjake. Stavi to na kremu od jaja te pažljivo umiješaj lopaticom.

5. Stavi tijesto za tortu u kalup (promjera 20–22 cm, namašćen, prekriven papirom za pečenje) i zagladi. Stavi kalup na rešetku u zagrijanu pećnicu. Peci oko 30 minuta.

6. Izvadi kalup te ostavi da se biskvit hladi (u kalupu).

Za nadjev:

7. U međuvremenu sitno nasjeckaj Toffifee. Stuci vrhnje dok se gotovo ne stvrdne u šlag. Zatim postupno dodaj želatinu i dalje tuci dok se vrhnje ne stvrdne.

8. Umiješaj nasjeckani Toffifee u dvije trećine šlaga, pomiješaj preostali šlag i kakao u prahu. Stavi čokoladni šlag u slastičarsku vrećicu (s nastavkom promjera 12 mm).

9. Izvadi biskvit iz kalupa i ukloni papir za pečenje. Prereži biskvit dvaput vodoravno. Donji biskvit stavi na pladanj za tortu i okruži visokim prstenom za tortu. Na donji biskvit istisni prsten od čokoladnog šlaga širine i visine oko 3 cm. Preostali čokoladni šlag stavi u hladnjak. Po sredini biskvita stavi pola Toffifee šlaga te zagladi. Na to stavi srednji biskvit te lagano pritisni. 

Možda vas zanima Ovo je 13 najgorih svadbenih torti koje si ikad vidjela u životu - garantirano! Rubrika Life&style Life&style

10. Na biskvit sada stavi oko pola preostalog Toffifee šlaga, a na to preostali biskvit. Propasiraj marmeladu te premaži njome biskvit. Premaži po sredini krug od preostalog Toffifee šlaga. Rub gornjeg biskvita ukrasi preostalim čokoladnim šlagom. Stavi tortu na tri sata u hladnjak. Makni prsten od torte. 

11. Za ukrašavanje stuci vrhnje u šlag. Njime premaži rub torte tako da još uvijek možeš vidjeti pojedine slojeve. Prije posluživanja tortu ukrasi Toffifee pralinama i pospi kakaom.

Photo: Instagram @_.simple_._things._
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlična torta