- Svi znamo za njih i svi volimo male, slatke okrugle Toffifee karamele
- Ovaj kolač pravi je slatki san spravljen od šlaga i poznatih malih pralina od karamela, oraha i nugata
- Donosimo ti recept za neodoljivu Toffifee tortu
Kako nam se bliže sve hladniji dani, uživanje u omiljenim slasticama pod pokrivačem i uz televiziju djeluju sve savršenije. A sigurno ćeš razveseliti sebe i ukućane s ovom finom, profinjenom, originalnom slasticom. Predlažemo ti da spraviš Toffifee tortu – sigurno će se tražiti komad više!
Sastojci za 12 komada
Za biskvit:
• 100 grama piškota
• 3 bjelanca
• 100 g šećera
• 3 žumanca
• 25 grama pšeničnog brašna
• 1 žličica prosijanog praška za pecivo
• 100 grama lješnjaka (mljevenih)
Za nadjev:
• 12 Toffifee pralina
• 600 grama vrhnja za šlag (najmanje 30% masnoće)
• 2 vrećice želatine fix (za po 250 ml tekućine)
• 1 ½ prosijana žlica kakaa u prahu
Za premazivanje:
• 1 ½ žlica džema od marelica
Za ukras:
• 75 grama vrhnja za šlag (najmanje 30% masnoće)
• 10 Toffifee pralina
• kakao u prahu
Priprema
Za tijesto:
1. Grubo natrgaj piškote i sitno ih samelji u mikseru.
2. Zagrij pećnicu (gore/dolje) na 180 stupnjeva (vrući zrak: 160 stupnjeva).
3. Stuci čvrsti snijeg od bjelanaca, postupno dodaj 50 g šećera i tuci dok se šećer ne otopi. Dodaj žumanca, 3 žlice vruće vode i preostali šećer te miksaj najvećom brzinom oko 4 minute dok ne postane gusto i kremasto. Stavi na to snijeg te pažljivo umiješaj.
4. Pomiješaj brašno i prašak za pecivo, umiješaj mrvice piškota i lješnjake. Stavi to na kremu od jaja te pažljivo umiješaj lopaticom.
5. Stavi tijesto za tortu u kalup (promjera 20–22 cm, namašćen, prekriven papirom za pečenje) i zagladi. Stavi kalup na rešetku u zagrijanu pećnicu. Peci oko 30 minuta.
6. Izvadi kalup te ostavi da se biskvit hladi (u kalupu).
Za nadjev:
7. U međuvremenu sitno nasjeckaj Toffifee. Stuci vrhnje dok se gotovo ne stvrdne u šlag. Zatim postupno dodaj želatinu i dalje tuci dok se vrhnje ne stvrdne.
8. Umiješaj nasjeckani Toffifee u dvije trećine šlaga, pomiješaj preostali šlag i kakao u prahu. Stavi čokoladni šlag u slastičarsku vrećicu (s nastavkom promjera 12 mm).
9. Izvadi biskvit iz kalupa i ukloni papir za pečenje. Prereži biskvit dvaput vodoravno. Donji biskvit stavi na pladanj za tortu i okruži visokim prstenom za tortu. Na donji biskvit istisni prsten od čokoladnog šlaga širine i visine oko 3 cm. Preostali čokoladni šlag stavi u hladnjak. Po sredini biskvita stavi pola Toffifee šlaga te zagladi. Na to stavi srednji biskvit te lagano pritisni.
10. Na biskvit sada stavi oko pola preostalog Toffifee šlaga, a na to preostali biskvit. Propasiraj marmeladu te premaži njome biskvit. Premaži po sredini krug od preostalog Toffifee šlaga. Rub gornjeg biskvita ukrasi preostalim čokoladnim šlagom. Stavi tortu na tri sata u hladnjak. Makni prsten od torte.
11. Za ukrašavanje stuci vrhnje u šlag. Njime premaži rub torte tako da još uvijek možeš vidjeti pojedine slojeve. Prije posluživanja tortu ukrasi Toffifee pralinama i pospi kakaom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.