- Gotovo kultna čokoladica Twix, mnogima je veoma ukusna zbog svog spoja keksa, čokolade i karamele
- Postoji i torta koja ima okus ove poslastice, a vrlo brzo postat će ti omiljena slastica
- Priprema joj nije komplicirana, a osim okusom, oduševit će te i izgledom
Recepti koji nas podsjećaju na omiljene slatkiše u posljednje vrijeme su nam omiljeni. Osim što izgledaju veoma ukusno, ne razočaraju nas ni okusom. Jedan od njih je Twix čokoladica koju obožavamo zbog spoja čokolade, karamele i keksa, a mi ti donosimo upravo tortu božanstvenog okusa.
Sastojci za podlogu:
- 300 grama čokoladnih keksa
- 150 grama rastopljenog maslaca
Sastojci za nadjev:
- 400 grama mascarponea
- 400 mililitara slatkog vrhnja
- 80 grama šećera u prahu
- želatina
Sastojci za karamelu:
- 125 grama šećera
- 125 mililitara slatkog vrhnja
- 25 grama maslaca
Sastojci za čokoladnu glazuru:
- 200 grama čokolade
- 200 mililitara slatkog vrhnja
Priprema:
- Usitnjene kekse dobro pomiješaj s rastopljenim maslacem, a zatim ih utisni u kalup u kojem ćeš raditi kolač kao podlogu. U prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva stavi podlogu peći otprilike 10 minuta kako bi postala hrskava.
- Dok se podloga peče, u zdjeli mikserom pomiješaj mascarpone i slatko vrhnje te dodaj šećer. Posebno napravi želatinu prema uputama s pakiranja, a kad je gotova, to jest kad nabubri, dodaj ju smjesi od sira, šećera i slatkog vrhnja.
- Prethodno napravljenu smjesu prelij preko ispečene podloge i ostavi neko vrijeme da se stisne.
- U posudu, na srednje jakoj vatri, stavi sastojke za karamelu. Odnosno prvo otopi šećer, a zatim mu dodaj preostale sastojke te kuhaj još otprilike dvije minute.
- Kad je gotovo, kratko pusti karamelu da se ohladi, a onda ju prelij preko kreme koja se stisnula na podlozi.
- Usitnjenu čokoladu zajedno s slatkim vrhnjem na vatri dobro miješaj dok se čokolada ne otopi i ne dobiješ jednoličnu smjesu.
- Kad je čokolada gotovo, prelij ju preko stisnute karamele.
- Kolač ostavi u kalupu da odstoji jedan dan kako bi se svi sastojci dobro stisnuli, a prije posluživanja ju po želji ukrasi komadićima Twix čokoladice.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.