- Uvijek smo raspoloženi za tortu koja oduševljava okusom, pogotovo ako postoji i neki twist
- Snickers Cheesecake je pun pogodak, a nije ni pretjerano kompliciran za izradu
- Pripremi se da će te svi pitati za recept koji ti donosimo u nastavku
- Pročitaj više: Baskijski 'zagorjeli' cheesecake svjetska je gastro zvijezda i tako lagan da dobro prija i nakon obilna jela
Ljubiteljica si čokoladice Snickers, a Cheesecake ti je vrhu liste slatkih prioriteta? Nisi usamljena, a oni odvažniji u eksperimentiranjima, ove dvije slastice spojili su u jednu i tako predstavili novu dimenziju slatkog savršenstva.
Ne pretjerano komplicirana za napraviti Snickers Cheesecake jedna je od one vrsti torti kod koje se uvijek traži komad više, a poslije imaš pune ruke posla u dijeljenju recepata. Ako si se već ispraksirala u pravljenju klasičnog Cheesecakea onda ove male modifikacije kod kolača neće biti nikakav problem.
Jednostavno neodoljiva, provjerena kombinacija okusa može zaživjeti i u tvojoj kuhinju. Vjerujemo kako za njezinu pripremu ne treba nikakav poseban povod, a recept već možeš otkriti u nastavku.
Sastojci:
Podloga
- 150 grama keksi za podlogu
- 6 žlica rastopljenog maslaca
- Prstohvat soli
Punjenje:
- 900 grama krem sira
- 200 grama šećera u prahu
- 3 velika jaja
- 2 žlice ekstrakta od vanilije
- ¼ šalice kiselog vrhnja
- 2 žlice brašna
- ¼ žličice soli
- 3/ šalice mliječne čokolade, rastopljene i lagano ohlađene
Preljev:
- 1/4 šalice preljeva od karamele
- Čokoladice Snickers, grubo sjeckani
- Slani kikiriki, grubo sjeckan
- U velikoj zdjeli pomiješaj zdrobljene kekse, rastopljeni maslac i sol. Pritisni smjesu na dno kalupa za pečenje torte i ne zaboravi napraviti i rubove
- Pomoću ručnog miksera ili u velikoj zdjeli pri samostojećem mikseru pomiješaj krem sir i šećer dok smjesa ne postane ujednačena. Dodaj jedno po jedno jaje pa umiješaj vaniliju i kiselo vrhnje. Dodaj brašno i sol te miksaj smjesu dok se sasvim ne sjedini
- Izvadi jednu šalicu smjese u zdjelu srednje veličine zatim polovinu ostatka smjese prelij preko podloge od keksa
- Dodaj otopljenu čokoladu u smjesu od sira koju si odvojila šalicom i promiješaj dok se sastojci ne povežu
- Čokoladnu smjesu od sira potom prelij preko smjese od sira lagano je umiješaj, a zatim preko svega prelij ostatak smjese od sira
- Dno kalupa za torte zamotaj u aluminijsku foliju te stavi u veću posudu za pečenje u koju ulij kipuću vodu tako da dosegne polovicu visine kalupa za torte.
- Peci na 180 stupnjeva oko sat i pol, zatim isključi toplinu i ostavi uz otvorena vrata pećnice da se torta ohladi
- Najbolje je ostaviti tortu da se ohladi preko noći, a zatim je premaži s preljevom od karamele te ukrasite grubo sjeckanim Snickersom i slanim kikirikijem
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.