- Sa sjevera njemačke dolazi nam ovaj sjajan recept koji će usrećiti cijelu obitelj
- Frizijska torta spravlja se munjevito brzo te od tek nekoliko sastojaka
- Donosimo ti recept za vjerojatno najbržu tortu na svijetu!
Kad pomisliš na spravljanje torte, sigurno ti na pamet pada miješanje, pečenje i čišćenje – koje traje satima. Ovaj recept za frizijsku tortu doista je sjajan! Svježa torta sa sjevera njemačke spada među najbrže recepte za torte na svijetu, vrlo je ukusna i uvijek će ti uspjeti! (Pssst: u tortu ide i malo šljivovice!) Želimo ti puno zabave kod spravljanja!
Sastojci
• 2 komada lisnatog tijesta (gotovi proizvod)
• 30 g šećera
• 150 g marmelade od šljiva
• 2 pakiranja učvršćivača za šlag
• 2 pakiranja vanilin šećera
• 400 g vrhnja za šlag
• malo šljivovice
• malo masnoće
Priprema
1. Pripremi od tijesta dva biskvita. Za to izvadi lisnato tijesto iz pakiranja te ostavi da malo odstoji. Oprezno ga izvaljaj na veličinu kalupa. Potom namasti kalup te peci tijesto u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva oko 10 minuta. Tako pripremi oba komada tijesta.
2. Izvadi lisnato tijesto iz pećnice te stavi na okrugli pladanj pa premaži marmeladom od šljiva. Ako želiš, dodaj malo rakije od šljiva. Oko toga stavi kalup za tortu.
3. Stavi vrhnje u posudu te postepeno dodaj učvršćivač za šlag i šećer te stuci s pomoću miksera.
4. Kad se šlag stvrdne, raspodijeli ga po marmeladi, zagladi te stavi u hladnjak.
5. Drugi pečeni biskvit nareži na 12 komada, pospi šećerom u prahu te raspodijeli po torti.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Ena13
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.