- Nakon slanaca i banana kruha, korisnici Instagrama upustili su se u pripremu Pavlove torte
- Ovaj ukusan desert oduševit će te svojim okusom, ali i svojom fotogeničnošću
- Donosimo ti recept kako bi i ti uveselila svoje ukućane i uvježbala pripremu da nakon što sve prođe iznenadiš prijatelje
Ovih dana smo na Instagram profilima mogli vidjeti kako su se poznati i nepoznati odlučili za pripremu Pavlove torte. Inače, to je jedna od najpoznatijih torti, porijeklom iz Australije, a posvećena je ruskoj balerini Ani Pavlovoj. Ovu tortu pripremamo dolaskom jagoda i bobičastog voća. Osim što je veoma ukusna, jednako tako je i fotogenična pa će lijepo izgledati i na fotografijama koje u posljednje vrijeme svi okidamo prije početka jela. Iako ti se zbog beze kora može čini kompliciranim njezina izrada, zaista nije tako.
Pronašli smo recept za koji ti je potrebna samo jedna beze kora, krema te šlag i jagode. A postupak i sastojci su idući. Naravno, ako želiš napraviti višu tortu, napravi nekoliko kora po istom postupku.
Beze kora
- 4 bjelanjka
- 200 grama šećera u prahu
- 1 žlica gustina
- 1 žlica alkoholnog octa
- Pećnicu ugrij na 200 stupnjeva, a na papiru za pečenje olovkom iscrtaj kalup u kojem ćeš peći koru.
- U zdjeli pomiješaj mikserom bjelanjke te im dodaj šećer i žlicu alkoholnog octa i promiješaj.
- U promiješnu smjesu dodaj još žlicu gustina koju ćeš žlicom umiješati.
- Smjesu istresi na prethodno pripremljeni papir za pečenje te ju ubaci u pećnicu kojoj ćeš smanjiti temperaturu na 120 stupnjeva.
- Nakon 90 minuta pečenja, izvadi beze koru te ju ostavi na zraku kako bi se osušila. Dovoljno je nekoliko sati, ali ako želiš biti sigurna, ostavi ju na zraku preko noći.
Krema
- 4 žumanjka
- 500 mililitara mlijeka
- 50 grama gustina
- 80 grama šećera
- 2 vanilin šećera
- 200 mililitara vrhnja za šlag
- Žumanjke promiješaj zajedno sa šećerom, gustinom i malo mlijeka.
- Ostatak mlijeka zagrij u zdjeli, a kad zavrije dodaj mu prethodno napravljenu smjesu.
- Vatru smanji i miješaj dok ne dobiješ jednoličnu gušću smjesu.
- Ohladi smjesu, a za to vrijeme napravi šlag koji ćeš dodati u ohlađenu smjesu te sve zajedno izmiješati.
Za šlag će ti biti potrebno 250 mililitara vrhnja za šlag te ga klasično izmiješaj. Kad si ga izmutila, možeš početi slagati tortu. Prvi sloj čini beze kora na koju ćeš staviti kremu, a na kremu stavi šlag. Postupak ponavljaj ovisno o broju kora koje si ispekla. Na kraju, na slag stavi voće po izboru, a nama se u ovom periodu najbolje čine jagode te razno bobičasto voće.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.