- Tako kremast, tako ukusan, tako voćni – ovaj „cheesecake“ pun je pogodak po svim točkama
- Kombinacija sira, banana i pudinga definitivno nikoga neće ostaviti ravnodušnim
- Donosimo ti recept za kolač od sira koji ćeš sigurno sačuvati u svojoj „knjižici recepata“
Ljubiteljice cheesecakea, oprez: ovoj ukusnoj varijanti sigurno nećeš odoljeti! Osim što mami kombinacijom okusa, mami i izgledom…
Sastojci
Za biskvit od keksa:
• 1 pakiranje integralnih keksa od maslaca (fino razmrvljeni)
• 200 g maslaca
Za nadjev:
• 240 g svježeg sira
• 40 g šećera
• 120 g vrhnja za šlag
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• 1 pakiranje praška za puding od vanilije
• 120 g punomasnog mlijeka
• 1 pakiranje integralnih keksa od maslaca (fino razmrvljeni)
• 4 banane (narezane na ploške)
• 15 finih kolačića od jaja
Za ukrašavanje:
• šlag
• komadići banane (od 1 banane)
• 10 razmrvljenih kolačića od jaja
Priprema
1. Za biskvit najprije rastopi maslac na srednjoj vatri. Stavi kekse u vrećicu za zamrzavanje te ih razmrvi s pomoću valjka za tijesto u fine mrvice. Pomiješaj potom te mrvice s maslacem te time napuni dno kalupa (promjera 26 cm). Stavi potom kalup u hladnjak na 30 minuta.
2. Za nadjev stavi najprije svježi sir u veliku posudu. Miksaj sve dok sir bude kompaktan. Dodaj šećer, vrhnje za šlag i ekstrakt vanilije te sve dobro izmiksaj.
3. Uzmi manju posudu te unutra stavi puding i mlijeko te stuci s pomoću pjenjače. Stavi puding na 3 minute u hladnjak da se stvrdne. Dodaj pudingu mješavinu od sira te sve temeljito pomiješaj.
4. Nareži 4 banane na komadiće. Stavi najprije komade od jedne banane u hladnjak. Preostale komadiće od tri banane ostavi po strani.
5. Izvadi kalup iz hladnjaka te prelij pola nadjeva od sira po biskvitu. Zatim na to stavi komadiće od 3 banane i 15 kolačića pa na to stavi drugu polovicu nadjeva. Sve lijepo zagladi žlicom.
6. Najbolje je ostaviti kolač preko noći u hladnjaku da se stvrdne.
7. Kad je kolač dovoljno čvrst, ukrasi ga šlagom, komadićima banane te preostalim kolačićima koje prije razmrviš. Posluži kolač. Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
cheesecake1
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.