Life&style

Tajne slastičarstva: Većina nas radi ovih sedam pogrešaka kad pečemo kolače

  • Nažalost, često nam kolač ne ispadne onako kako bismo željele iako smo se pridržavale recepta
  • A nismo baš sigurne u čemu smo pogriješile…
  • Kako bi ubuduće izbjegle katastrofu kod pečenja kolača, sakupile smo sedam najčešćih pogrešaka pri pečenju koje trebaš odsad izbjegavati

Kad spravimo kod kuće neki kolač, ne izgleda baš uvijek kao sa fotografije u kuharici iako smo sve radile po receptu.. Stoga donosimo sedam savjeta s pomoću kojih ćeš izbjeći pogreške pri pečenju kolača…

1. Koristiš pogrešni kalup za pečenje

Kako bi kolač zasjao u punom sjaju, moraš paziti na to da koristiš pravu veličinu kalupa. Samo tako možeš biti sigurna da će kolač na kraju imati željenu konzistenciju.

2. Ne premazuješ kalup dovoljno temeljito

Kako se kolač ne bi lijepio za kalup za pečenje, potrebno ga je temeljito premazati maslacem.

3. Ne važeš sastojke prije pečenja

Za pečenje je najvažnije da si organizirana. Stoga je apsolutno nužno točno odvagati sve sastojke. Samo tako možeš spraviti savršeni kolač.

4. Ne dodaješ sastojke po određenom rasporedu

Kako tijesto ne bi bilo previše grubo ili „žilavo“, moraš dobro izmijesiti tijesto! Osim toga, moraš paziti na redoslijed dodavanja sastojaka – to je također jako bitno za uspješan kolač.

Možda vas zanima Ovaj pjenasti kolač spravit ćeš jako brzo – nije ga potrebno peći! Rubrika Life&style Life&style

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When pastry misbehaves...

A post shared by Paola Bacchia (@italyonmymind) on

5. Pečeš kolač na pogrešnom položaju u pećnici

Kako tijesto ne bi ostalo sirovo, odnosno kako bi bilo ravnomjerno pečeno, ubuduće peci kolač na sredini pećnice na rešetki - ako recept ne iziskuje suprotno.

6. Režeš topli kolač na komade

Ostavi kolač da se ohladi prije nego ga režeš na komade i poslužiš. Samo tako ćeš biti sigurna da će zadržati željenu konzistenciju.

7. Pečeš s gotovom mješavinom za pečenje

Premda gotova mješavina za pečenje kolača zahtijeva manje truda, kolač koja sama spraviš – s puno ljubavi i truda – puno je ukusniji.

Možda vas zanima Tražiš inspiraciju za dobar kolač? Ovaj mrvičasti kolač s pudingom je klasik, a ne treba ti kvasac! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0