Life&style

Kad prestaneš raditi ovih 5 klasičnih pogrešaka, na putu si da postaneš super kuharica

  • Kad tek počinješ kuhati, razumljivo je da ti se često događaju razne „kulinarske“ nezgode
  • Međutim, i iskusnim kuharicama se povremeno potkrade koja pogreška
  • Kladimo se da radiš barem jednu od ovih pogrešaka (jednako kao i mi)

 

Kod kuhanja postoji nekoliko trikova na koje treba obratiti pažnju kako bi jelo bilo savršeno. Ove pogreške koje mnogi ljudi rade, svakako trebaš izbjegavati kod kuhanja…

Stavljati krumpir u kipuću vodu

Umjesto da pričekaš da voda zavrije pa tek onda staviš unutra krumpir, trebaš jednostavno direktno staviti krumpir u hladnu vodu te zakuhati s vodom. Tako će se krumpir ravnomjerno skuhati. Ako staviš krumpir u kipuću vodu, postat će brzo mekan s vanjske strane, a ostat će unutra tvrd.

 

Možda vas zanima Znamo da tražiš ideje, imamo za tebe najbolje recepte s krumpirom - pažljivo odabrane Rubrika Life&style Life&style

Koristiti stari kruh za francuski tost

Francuski tost (ili „kruh na jajima“) često se spravlja kad nam ostane staroga kruha. Tako se od ploške tvrdog, starog kruha koja se stavlja u mješavinu jaje-brašno-mlijeko može još spraviti ukusan doručak ili desert. Naravno da to funkcionira sa starijim kruhom, ali bilo bi puno ukusnije kad bi koristila svježe ploške tosta.

Stavljati ulje u vodu za tjesteninu

Ovaj mit slijede mnogi kod kuhanja: stave malo ulja u vodu za tjesteninu kako se ova kasnije ne bi ljepila. Problem je pri tome sljedeći: nauljena tjestenina ne može nakon kuhanja dobro prihvatiti umak. Zbog toga ne smiješ stavljati ulje na tjesteninu ni nakon kuhanja, nego radije stavi tjesteninu direktno u umak.

 

Možda vas zanima Samo dva trika dijele te od savršeno skuhane tjestenine - a da ih isprobaš? Rubrika Life&style Life&style

Topiti maslac u mikrovalnoj pećnici

Za kolač trebaš meki maslac? Onda ga nemoj topiti u mikrovalnoj pećnici jer će maslac postati premekan, a tijesto masno. Ako nemaš vremena ostaviti maslac na sobnoj temperaturi da omekša, onda uzmi maslac ih hladnjaka pa ga naribaj – tako ćeš najbrže omekšati maslac.

Samo jednom okrenuti odrezak

Ako ljeti pečeš odrezak na roštilju ili pržiš komad mesa u tavi, trebaš paziti da meso okreneš više puta nego jednom. Ovaj trik pomoći će ti da se odrezak ravnomjernije isprži jer će sa svih strana dobiti jednaku količinu topline. Vrijeme prženja treba ostati isto – ali više puta okreni meso.

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0